Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Pasar Buku 24 maart

Indonesische Boekenmarkt 2018

Voor de derde keer organiseert Taman Indonesia een Pasar Buku, een markt vol boeken, verhalen en schrijvers. Zo is er een verhalenroute door de tuin, kun je meeschrijven aan een live-verhaal, en kennis maken met andere schrijvers, poëten en creatievelingen die affiniteit hebben met Indonesië en/of het voormalige Nederlands Indië. Wil je ook meedoen? Dat kan als boek(-en) verkoper en/of voordrachts-kunstenaar. Stuur snel een mail naar info@taman-indonesia.nl !

 

karin amatmoekrim

 Schrijfster Karin Amatmoekrim op de vorige editie van de Pasar Buku in 2016

 

Opening Indische bibliotheek

Komend jaar, tijdens de Pasar Buku, opent Taman Indonesia een Indische bibliotheek. Een collectie van meer dan 2000 boeken over Indonesie, of het vroegere Nederlands Indie, zullen worden gedeeld met de Indische comunnity en de bezoekers van het park. In het eethuis zal een zit hoek geopend worden waar fijn gelezen en gesnuffeld kan worden door de collectie. Op deze manier willen we het Indische en Indonesische erfgoed delen met elkaar!

 

Ochtendpost - Shirley Rigault

Op haar zoektocht naar haar Indische roots ontdekt Shirley Rigault hoe het levensverhaal van haar moeder Sylvia haar helpt dichter bij zichzelf te komen. Shirley kijkt door de ogen van haar beeldschone moeder naar de traumatische gebeurtenissen in Nederlands-Indië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ondanks de diepe pijn die Sylvia bij zich draagt, vindt zij een weg om weer hoop te krijgen voor de toekomst. En als zij in Holland George ontmoet, die haar overlaadt met liefdesbrieven, weet Sylvia dat niets haar in de weg staat om weer gelukkig te worden.

 

Shirley Rigault

 Kees Hey - Maleo Over de Molukse Grootpoothoen

Een prachtig prentboek over de Maleo, de Molukse Grootpoothoen zal gepresenteerd worden door Kees Hey, een bekend Bioloog en vogelkenner. Kees heeft in de jaren '90 in Ambon als Universitair docent gewerkt, en onderzoek gedaan naar deze bijzondere vogel. Kees organiseerde meerdere expedities op de Molukken en West Papoea en verzamelde materiaal voor het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. Heel bijzonder!

 

Kees heymaleo

 

 

Boek voor een goed doel

 Bekijk de jungle door de ogen van Bender. Bender is een jonge tijger. Hij leeft in het woud van Sumatra. Met zijn broertje Xan heeft hij de grootste lol. Maar er dreigen problemen: het mannetje Rox wil hem wegjagen en zijn zus Joy vindt hem lastig. Eindelijk mag hij mee op jacht. Maar dat gaat vreselijk mis. Hij wordt gevangen genomen. Saya woont in een dierenopvangcentrum. Als ze in de stad komt om inkopen te doen, ziet ze een tijger. Hij wordt vastgehouden door mensen, die er geld mee willen verdienen. Saya is vastbesloten de tijger te redden. Samen met haar nieuwe vriend Kamir maakt ze een plan. Dat is niet zonder risico. Het boek is net verschenen, en wordt voorgelezen inde kinderruimte. Het is prachtig geïllustreerd door Kirsten Krijthe. En de opbrengst gaat, natuurlijk naar de Tijger in Sumatra! (WNF)

 

Bender