Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Juni Maand vd Loewak

Wist jij dat de Loewaks de duurste koffiebonen ter wereld uitpoepen? En wist jij dat ze een beetje ruiken naar Pandan rijst? Zij leven ‘s nachts op de koffieplantages van Java en Sumatra, twee grote eilanden van Indonesie. Leer deze maand meer over deze bijzondere dieren, en doe mee met de grappige Loewak activiteiten!

 

loewak

 

Juni: Maand van de Loewak

Wist jij dat de Loewaks de duurste koffiebonen ter wereld uitpoepen? En wist jij dat ze een beetje ruiken naar Pandan rijst? Ze leven ‘s nachts op de koffieplantages van Java en Sumatra, twee grote eilanden van Indonesië. Kopi Loewak of Civetkoffie is de duurste koffie ter wereld (met een prijs variërend van ongeveer €200,-/kg tot €750,-/kg!) omdat de rijpe koffiebes gegeten wordt door de Loewak, een civetkat. De pit passeert zijn maag/darmkanaal en krijgt door fermentatie zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden uit de uitwerpselen van de Loewak gehaald, gewassen en licht geroosterd. Deze uitgepoepte bessen zijn moeilijk te vinden, vandaar de prijs en het exclusieve karakter ervan.

 

In Juni wil dierenpark Taman Indonesia de Loewaks meer bekendheid en aandacht geven, door een leuke actiemaand te houden. Kinderen kunnen van alles leren over deze bijzondere nachtdieren, en meedoen met de grappige Loewak activiteiten! Ook verkopen we in onze toko speciale Loewak producten; echte Loewak koffie, Loewak dropkeutels, en een aantal leuke Loewak gadgets. De opbrengst zal ten bate komen van de Loewaks in het park zelf.

 

Elk weekend van juni: leuke loewak activiteiten

2 juni: Hemelvaart, met de Loewak kraam vol doldwaze activiteiten en Loewak koffie

4 juni: opa en oma dag; neem je opa en oma mee voor nop!

12/13 juni: Pinksteren, met de Loewak kraam vol doldwaze activiteiten en Loewak koffie

18 juni: pasar saté: leuke markt met verschillende soorten sate.

 

Prijsvraag:

In deze speciale actiemaand hebben we ook een leuke poep-prijsvraag! Poep? Ja! Want daar valt veel over te vertellen. De Loewak poept bijvoorbeeld hele dure poep, waaruit de koffie loewak gemaakt wordt. En in Afrika leven ze op sommige plekken in hutten gemaakt van koeienvlaaien. Maar er zijn natuurlijk ook leuke of vieze verhalen over te vertellen. Er is vast wel eens vogelpoep op je neus gevallen, of misschien ben je wel eens uitgegleden over een hondendrol recht in de armen van de man van je dromen. Heb jij een rare poepanekdote, of poepverhaal? Schrijf het op als een kort verhaal (max. 1 A4) of een verrassend gedicht, en win een plek in onze poep tentoonstelling die de hele zomer in het park plaatsvindt. Het mooiste gedicht en het meest bijzondere verhaal winnen een prachtig prijzenpakket, waaronder een familie abonnement op het park, Loewak koffie en nog veel meer.

 

Adopteer een koffieplant

Bedrijven kunnen de Loewak helpen, door een koffieplant te adopteren. De betreffende plant krijgt dan een mooie plek in het park met een naambordje erbij van uw bedrijf. De opbrengst komt uiteraard ten goede van de Loewaks, en wie weet komen er uiteindelijk nog vruchten aan de plant ook!