Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Pasar Pedis

Pasar Pedis!

Het is weer zover.. De pasar Pedis! Gezellige markt met als thema: Rode chilli’s! Geniet op het terras van lekkere eetkraampjes en leuke indo-activiteiten, zoals de Hete peper quiz!

Leer nieuwe recepten bij de kookworkshop en dans de Poco Poco! 

Bericht geplaatst op: 2018-06-21

Vaderdag actie met de Sarong!

Ludiek vaderdag actie: Alle vaders in een sarong!

Vaders die gehuld in een sarong naar Taman Indonesia komen, op zondag 17 juni, mogen gratis het park bezoeken!

 

Als tip voor de kinderen, laat dierenpark Taman Indonesia vaders gehuld in een Indonesische rok, gratis toe in het dierenpark op vaderdag. De traditionele sarong kan gewikkeld worden om benen, wat luchtig en gemakkelijk te dragen is. Daarnaast kunnen de kinderen de vaders verwennen met een overheerlijk sateetje!

 

Meer informatie over de Pasar Sate die 17 juni plaats vindt: https://www.facebook.com/events/444754499271463/

Bericht geplaatst op: 2018-06-12

Taman zet zich in voor zangvogels

Taman zet zich in voor zangvogels

Als je je in de Taman rondwandelt kun je genieten van de prachtige zang van vogels uit Indonesië. Zoals de Schamalijster die nu heel luidruchtig is, of de Balispreeuw die druk aan het nestelen is. Dat willen we natuurlijk ook in de natuur zelf horen. De laatste jaren wordt het steeds stiller in de bossen van Indonesië. De vogels worden gevangen en gebruikt als huisdier, culturele uitingen, statussymbolen of zelfs als voedsel! Dit zijn vaak tradities die moeilijk te veranderen zijn. Maar ook buiten Indonesië zijn de vogels zeer gewild. De internationale handel verdient er goed aan, en veel zangvogels worden daarom met hun voorbestaan bedreigd.

 

Taman Indonesia zet zich daarom in om deze zangvogels in nood te helpen. Door mee te doen aan een speciaal fokprogramma, bewustzijn te creëren, en natuurlijk geld in te zamelen om deze dieren in het wild te monitoren en te beschermen. De hele zomer organiseren we om dit programma heen leuke activiteiten.

 

 

Wil je ook helpen?

Meld je dan aan via info@taman-indonesia.nl . Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die helpen met organiseren, uitvoeren van activiteiten, informatie verschaffen en ludieke acties. Doe mee!

Bericht geplaatst op: 2018-06-03

Taman op TV

Taman Indonesia op Televisie bij Binnenste Buiten

 TV opname

 

Afgelopen april waren wij te zien bij het programma Binnenste Buiten. Het is een hele leuke aflevering geworden, en nog steeds te zien op internet.

Je kunt de aflevering hier bekijken: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/taman-indonesia

 

Bericht geplaatst op: 2018-05-07

Indische bibliotheek geopend

Indische bibliotheek geopend in Taman Indonesia

Afgelopen weekend tijdens de Pasar Buku, een Indische boekenmarkt, opende schrijver/dichter Tjeerd Ligthart en Marlisa Wareman van Taman Indonesia de Indische bibliotheek, een initiatief van Stichting Taman Indonesia.

 

De Indische bibliotheek

Stichting Taman Indonesia herbergt een indrukwekkende collectie boeken over Indonesië, en het Nederlands Indië. Oud en nieuw, kinderboeken, prentboeken, romans, geschiedenisboeken, naslagwerken, er zit van alles bij. Met de opening van de Indische bibliotheek wil de Stichting dit cultureel erfgoed delen met zijn publiek. In het eethuis is een gezellige hoek gecreëerd waar de bezoekers kunnen snuffelen en lezen. Abonneehouders van het dierenpark mogen ook de boeken mee naar huis nemen, en voor een bepaalde periode lenen.

 

buku

 

Elk seizoen wordt de collectie verandert, zodat er altijd andere boeken te vinden zullen zijn.

 

Drie schrijvers doneren hun boeken voor de Indische bibliotheek

Schrijfster Shirley Rigault, Bioloog Kees Hey en de jonge Lian Kandelaar hebben alledrie hun nieuwste boeken gedoneerd en gesigneerd voor de Indische bibliotheek. ‘Een bijzonder initiatief op een bijzondere plek.’ Vertelt Shirley. Zij was afgelopen 24 maart aanwezig om haar boek ‘Ochtendpost’ te presenteren. Het boek gaat over haar zoektocht naar haar Indische roots. ‘Erg passend bij de doelstelling van de Indische bibliotheek, en het park. Ik ben trots dat mijn boek er nu tussenstaat!’ Aldus Shirley. Ook de gesigneerde boeken van onder andere Marion Bloem, Karin Amatmoekrim, Ernst Jansz en Wieteke van Dort staan tussen de collectie. Zij waren te gast in Taman Indonesia, en hebben hun boeken gesigneerd achter gelaten voor de bibliotheek.

 

Shirley Rigault

 

Heel bijzonder is het boek van Lian Kandelaar (12 jaar). Haar derde boek gaat over het redden van de Sumatraanse tijger, en hiermee zamelt ze geld in voor het WNF om daadwerkelijk deze dieren te redden. Het is een spannend geschreven boek, en sinds vandaag ook te koop in de toko van het dierenpark, ten behoeve van het WNF. Op 12 mei zal er nog een tijger actiedag plaatsvinden op het park omtrent het boek.

 Lian Kandelaar

 Ook Bioloog Kees Hey doneerde zijn prentboek Maleo, over het een klein vogeltje op de Molukken. Dit vreemde vogeltje legt zijn eieren diep in de grond, waarna het jonkie vervolgens uit moet klauteren. Dir prachtig geillustreerde prentboek is sinds vandaag ook te koop in onze toko.

 

Kees Hey

Cultureel overdacht en schoolwerkstukken

Ook kinderen en jongeren kunnen in de bibliotheek terecht om informatie te zoeken over Indonesië, of bepaalde onderwerpen zoals de natuur of geschiedenis. Inmiddels herbergt de collectie ruim 2.000 boeken, die nog niet allemaal in te zien zijn. Deels moeten zij nog gearchiveerd worden. Mocht u interesse hebben voor boeken, of Indonesië, kunt u zich aanmelden als vrijwilliger bij info@taman-indonesia.nl

 


 

 

Bericht geplaatst op: 2018-03-26

Bender op de Pasar Buku

Schrijfster Lian Kandelaar (12 jaar) op de Pasar Buku

Aanstaande zaterdag komt Lian Kandelaar haar nieuwste boek presenteren op de Pasar Buku. Een bijzonder boek, want de opbrengst gaat naar het WNF, een actie om de Sumtraanse Tijgers te redden. Het boek kun je zaterdag laten signeren door Lian en zal vanaf dan ook te vinden zijn in onze Indische bibliotheek. Voor de gelegenheid heeft Sarah Wareman het boek alvast gelezen, en een recensie geschreven .

Bender

  

Recensie Bender

– geschreven door Lian Kandelaar met illustraties van Kirsten Krijthe.

 Hoi, ik ben Sarah en ik lees graag boeken. Bender vond ik een leuk boek. Het boek ging over een tijger die werd gevangen en een meisje wilde die tijger weer bevrijden. De tijger die werd gevangen heette Bender en het meisje die de tijger wilde bevrijden heette Saya. Saya ging niet alleen de tijger bevrijden, ze deed het samen met haar nieuwe vriend Kamir. Ik vond het een spannend boek en dat vond ik wel leuk. Het spannendste stuk vond ik dat Saya en Kamir bijna werden gesnapt toen ze de tijger wilde bevrijden! Ik vond het wel jammer dat ik het boek snel uit had, maar het is zeker aan te raden!

Ik vind het boek geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

 

Het bijzondere van dit boek is dat de opbrengst van het boek naar de tijgers gaat in Indonesië! Kopen dus, want je steunt ook nog eens een goed doel, het WNF J

 

Sarah Wareman 11 jaar

 

Weetje: OMG De schrijfster is nog maar 12 jaar!

 

RecensieBender

 

Bericht geplaatst op: 2018-03-22

Voorjaarsvakantie geopend!

Bamboeweek tijdens de voorjaarsvakantie

Let op: vrijdag 2 maart zijn we gesloten.

Zaterdag 3 maart zijn we geopend van 12h - 17h!

 

 

 

 Bamboe bouwen – maandag 26 februari

 

Vandaag gaan we een toren bouwen met bamboe. Wie kan de hoogste toren bouwen?

Ook kunnen de kinderen zelfstandig met elastieken (ook wel bamboestieken genoemd) zelfstandig aan hun eigen bouwwerk knutsel. Bouwplezier gegarandeerd!

 

Bamboe games – dinsdag 27 februari

 Vandaag zijn de bamboegames op het plein. Hoe goed ben jij in bamboe tollen, hoelahoepen of blaaspijpschieten?  Ontdek het bij de bamboe games!

 

TukTuk – Woensdag  28 februari

 Ooit wel eens in een tuktuk gezeten? Vandaag kunnen alle kinderen een ritje door het dorp maken met deze Aziatische driewieler!  Wie weet kom je onderweg nog wel meer vreemde dieren tegen …

 De TukTuk vertrekt om 13:30 & om 15:30.

 

Indonesisch slijm maken – donderdag  1 maart

 Het slijm team is ook weer aanwezig, en zal vandaag speciaal Indonesisch slijm maken! Benieuwd wat dat is? Kom dan naar Taman Indonesia! Workshop start om 13:30

 

 

 

 

Bericht geplaatst op: 2018-02-05

Agenda 2018 bekend

Agenda Voorjaar 2018

Agenda 2018

Bericht geplaatst op: 2018-01-29

Krontjong Kumpulan

Krontjong Kumpulan

Bijzondere dansmiddag bij Taman

 

Op 27 januari gaan we met de voeten van de vloer voor een goed doel: het inzamelen van een mooi bedrag voor de nieuwe CD van onze huisband Krontjong Toegoe Modern!

Van 14:00 – 18:00 treden zij op met ludieke acties zoals de Krontjong Karaoke en de Tombola. Ook kun je voor een klein bedrag een liedje aanvagen tussen 16:00 – 17:00.

Met het geld wat ze inzamelen wil de band een nieuwe CD laten persen. Daar zitten we natuurlijk popelend op te wachten. Op deze dag zelf kun je de CD alvast bestellen.

 

Krontjong Toegoe Modern

 Toegoe is een dorp vlakbij Jakarta, in Indonesië waar de krontjong muziek zijn oorsprong heeft. Hier werden al in de 17e eeuw muziek instrumenten vervaardigd, zoals de ukelele, waar de band tot op heden nog steeds mee speelt.

Na vele wisselingen ontstond er een formatie die de krontjong muziek ten gehore brengt die in Nederland uniek is. De band speelt de traditionele krontjong liederen vanuit de Toegoeneze traditie, maar met hedendaagse muziekinstrumenten.

Het repertoire bestaat uit krontjong asli, krontjong pop, molukse krontjong, poco poco tot en met country en marenge.

 

Indonesisch buffet

 Om 18:00 kun je voor €25,- aansluiten aan het Indonesisch buffet (inclusief entree), samen met de band. Je dient dan wel van te voren kaarten te reserveren via info@taman-indonesia.nl .

Snel doen want vol is vol !

 

 

 

Bericht geplaatst op: 2018-01-16

Terugblik Benefietconcert Ernst Jansz

Terugblik benefietconcert Ernst Jansz

geschreven door Ellen Mierop - Stichting Tileng

 

Wat een geweldige dag was het zondag 26 november! Ik heb alleen maar enthousiaste reacties om me heen gehoord, en terecht. We werden zeer warm onthaald door Taman Indonesia en in de knusse ambiance heerste al snel een gemoedelijke sfeer. Senang, zoals ik iemand hoorde zeggen. Tijdens het openingswoord werd verteld dat Wouter Muller nog herstellende van een operatie was en dat hij daarom niet aanwezig kon zijn en dat hij iedereen opriep om Stichting Tileng te blijven ondersteunen om het levenswerk van Ton Lange voort te kunnen zetten. Uiteraard werd ook even stilgestaan bij Ton, oprichter en voorzitter van Stichting Tileng, die 30 augustus jl. is overleden. Wij, het bestuur van Stichting Tileng, gaan met uw hulp door. We hebben geen minuut stilte gehouden om Ton te herdenken, dat zou hij zelf niet gewild hebben, maar geluisterd naar ‘het geheim van Tileng’, het door Wouter Muller gecomponeerde lied waar Ton zo trots op was.

 

En toen werd het toch echt tijd om naar Ernst Jansz, Aili Dewiks, Guus Paat en Richard Wallenburg te luisteren. Zowel oud als nieuw repertoire kwam voorbij en iedereen heeft met volle teugen genoten. Wat een vakmensen stonden daar enthousiast te spelen! Het is onmogelijk te beschrijven wat voor een energie daar stond. Ik kan u alleen maar aanraden, ga naar een optreden van Ernst Jansz en ervaar het zelf.

 

Benefiet ernst jansz

 

Tijdens de pauze was er gelegenheid om boeken en cd’s te kopen die, uiteraard, na afloop van het optreden door Ernst werden gesigneerd. Ook werd tijdens de pauze de tombola gehouden en velen waren blij verrast met het door hun gewonnen prijsje. Uiteraard waren alle prijzen gesponsord (o.a. door Taman Indonesia die ook nog 2x 2 toegangskaartjes en een mooi boek over Bali gaf), zodat de opbrengst van de lotenverkoop voor 100% naar de projecten in Indonesië gaan.

Na afloop stond er een heerlijk buffet klaar en daarmee werd een gezellige kumpulan afgesloten.

Ernst Jansz, Guus Paat, Richard Wallenburg, Aili Deiwiks en Alex Cailliau nogmaals dank dat jullie geheel benefiet voor Stichting Tileng wilden komen. En Taman Indonesia, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en voor al het meeregelen en meedenken!

 

Stichting Tileng.

Bericht geplaatst op: 2017-12-04

Update Benefiet Kumpulan

Update benefiet Kumpulan Stichting Tileng - 26 november 2017 – door Ellen Mierop

 Zoals u wellicht wel weet vindt zondag 26 november, in samenwerking met Stichting Tileng de benefiet kumpulan plaats. De kaartverkoop is voorspoedig verlopen en we zijn dan ook uitverkocht! Wouter Muller, Ernst Jansz en zijn band treden dan belangeloos op in het dierenpark. Althans, dat was de bedoeling. Helaas kan Wouter Muller niet komen. Hij is herstellende van een zware liesbreukoperatie. Ernst Jansz en zijn band treden natuurlijk wel op. Het programma blijft verder zoals het was.

 

Ik moest iedereen, namens Wouter, de hartelijke groeten doen en hij roept iedereen op om Stichting Tileng te blijven steunen vanwege het werk dat de mensen daar zelf doen en ook om het levenswerk van Ton Lange voort te kunnen zetten! Wouter, wij wensen je een voorspoedig herstel toe!

 

wouter muller

Bericht geplaatst op: 2017-11-21

Benefiet Concert Uitverkocht

 

Benefiet Kupulan uitverkocht!

De Benefiet Kumpulan van Stichting Tileng op 26 november met concert van Ernst Jansz (Doe Maar) en Wouter Muller is vandaag uitverkocht. 

Bericht geplaatst op: 2017-11-09

Ernst Jansz geeft benefiet concert

Benefietconcert van Ernst Jansz en Wouter Muller voor Indonesie

De Neerkant. Er zullen veel mensen zijn die een kaart nodig hebben om er te komen. Ernst Jansz rijdt er als het moet blindelings heen, want sinds 1969 is het kleine Brabantse dorpje het decor van zijn leven. Hij is er neergestreken met de commune van zijn bandleden van CCC Inc. De commune is uit elkaar gegaan en Ernst Jansz is nooit vertrokken. Over die hippie commune kan hij sappige verhalen vertellen. En dat doet hij ook. Hij schreef ze op in het jubileumboek De Neerkant, met daarin uiteraard ook de Doe Maar-tijd. En tevens verscheen een cd met dezelfde titel, met nieuwe nummers. Kom kijken en luisteren naar de eeuwig jeugdige Ernst Jansz die in afgelopen seizoen ook nog op festivals te zien was met de legendarische band Doe Maar.

 

Ernst Jansz  Wouter Muller

 Foto: Luna Jansz                                      Foto: Ellen Mierop

 

Op zondag 26 november 2017 organiseert Stichting Tileng in samenwerking met Taman Indonesia een benefiet kumpulan in Kallenkote. Vanaf 12.00 uur is het park geopend en kan men op zijn gemak het park bekijken. Tot 15:30 want dan sluit  de ingang zijn deuren, en begint het benefietconcert van Ernst Jansz en Wouter Muller. Na afloop van de show is er gelegenheid om een borrel te drinken, een cd of boek te kopen én te laten signeren. Om 18.30 uur zal er een Indonesisch buffet in het eethuis gereed staan. Let op, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor het buffet, dus reserveer snel! Een kaartje voor het dierenpark en het optreden kost slechts € 20,00 in de voorverkoop. Kaarten aan de kassa kosten € 25,00. 

 

Reserveren

Voor dit concert dient u van te voren te reserveren, want er zijn bij ons maximaal 50 kaarten te verkrijgen! 

De kosten voor het Benefiet Concert inclusief Indonesisch buffet is €35,- (voorverkoop). 

De kosten voor het Benefiet Concert (inclusief dierenpark) is €20,- (voorverkoop)

Reserveren kan via reserveringen@taman-indonesia.nl 

 

 

 Stichting Tileng

 Sinds de oprichting in 2000 steunt Stichting Tileng aan aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië. In eerste instantie uiteraard de desa Tileng, inmiddels uitgebreid met Imogiri en Baturraden. Stichting Tileng heeft als doelstelling het verbeteren van de leef- en woonsituatie in deze desa’s. Dit doet zij door middel van het bouwen van huizen en scholen, het verlenen van studiebeurzen, het opzetten van een veestapel (de ‘Buffelbank’), en nog veel meer. Een greep uit de projecten.

 

tileng

Bericht geplaatst op: 2017-10-10

Dit jaar Goud? ANWB award: Stem op ons!

Taman Genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel !

Taman Indonesia is weer genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel 2018. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Vorig jaar wonnen we zilver, dit jaar gaan we voor Goud! Daar hebben we jouw hulp natuurlijk hard bij nodig! Tot 31 oktober 2017 kun je op ons stemmen.

 

Stem je mee? Alvast bedankt !

 

Breng je stem uit en klik: 

https://customer.flowapp.nl/nl-nl/questionnaire/2b074ea9-6dab-4e8c-9784-d998e2f2f6e4?Provincie=9&Uitje1=1303

 

 

Bericht geplaatst op: 2017-09-14

Ais Lawa Lata op de Pasar Makanan

 

Krontjong, Ais Lawa Lata & Kookdemonstraties op de Pasar Makanan 

 

Taman Indonesia organiseert het weekend van 16 en 17 september een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten, de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten.. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambals en saté is er het weekend te verkrijgen. Op zaterdag speelt de live band Krontjong Toegoe Modern en op zondag verrassen de zangers Mick en Henk het publiek met een Indische chansons en oude rock n roll nummers. Als bijzondere act komt Ais Lawa Lata op zondag langs voor een spetterende show.

 

 

Pasar Makanan

Naar aanleiding van september culinaire maand, draait het weekend van 16 en 17 september in dierenpark Taman Indonesia om eten. Aparte Indische gerechten uit grootmoeders kookboek en moderne cakes uit het huidige Indonesië passeren het menu. Maar ook bekende gerechten zoals saté, nasi rames en gado gado zullen te vinden zijn. Daarnaast vind je er diverse soorten sambals, kruiden en specerijen uit de oosterse keuken, en op zaterdag een leuke kookdemonstratie. Tevens is er de live band Krontjong Toegoe die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong muziek! Of laat je zondag inpakken door Ais Lawa-Lata.

 

kookdemonstratie

Dresscode : Fruit en lekker eten!

 Om het feest helemaal compleet te maken, is er ook een dresscode. Iedereen die een broek, jurk of shirt aanheeft met fruit of andere lekkernijen, krijgt 20% korting op de entreeprijs.

 

 

 

Zanger Entertainer Ais Lawa-Lata

Ais Lawa-Lata is een topartiest die altijd weer een grote schare fans op de been brengt. Op zondag 17 september zal de Molukse entertainer voor het eerst een bezoek brengen aan dierenpark Taman Indonesia.

De zanger heeft een indrukwekkende muzikale carrière waarvoor hij in 2009 koninklijk werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ais brengt een liedprogramma met popsongs en Molukse traditionals.

 

 Ais Lawa Lata

 

Nationale bekendheid kreeg hij toen Wieteke van Dort, die zijn kwaliteiten kende, hem vroeg enkele traditionele Zuidmolukse liedjes in haar Late Late Lien Show ten gehore te brengen. Door zijn samenwerking met Wieteke van Dort is ook de duetten CD ‘The Late Late Lien Evergreen Show' op de markt gebracht. 

Behalve als tekstschrijver en arrangeur is hij actief als producer voor diverse projecten. De CD compilatie ‘Ambon Manisé' met diverse Molukse artiesten, onder wie Massada en de Suara Maluku Band (met o.m. Julya Lo'ko, Nippy Noya en Chris Latul), is hier een voorbeeld van.  

Aïs kreeg een rol in een reclamespot van Oryza Rijst, een uitnodiging voor de Surprise Show van Henny Huisman, deed mee aan het programma ‘Zo vader zo zoon' en ‘Oude Liefdes' en was Special Guest in het programma ‘Hitbingo' van Irene Moors.  

Onvergetelijk waren de rechtstreekse televisie-uitzending op 5 mei 1985 in het kader van de viering van het veertigste bevrijdingsfeest waar hij in Ahoy samen met Wieteke van Dort optrad in aanwezigheid van de Koninklijke familie, optredens op speciale gelegenheden voor prins Bernard en prins Claus en toen hij in 1999 een lied voor de koningin mocht zingen dat op televisie werd uitgezonden.  

 

Feestjes, maaltijden en partijtjes in het winterseizoen

Komende winter is er de mogelijkheid om familiefeesten, verjaardagen en kumpulans te vieren in Taman Indonesia. Hierbij kunnen we heerlijke maaltijden serveren, en zorgen we voor een gezellige Indonesische sfeer. U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden. Vanaf 1 november zal het park op zondags geopend zijn van 12h-17h. tot 1 april.

 

 

Over Taman Indonesia

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij u zich waant de tropische omgeving van Indonesië. Niet alleen ontmoet u spannende Aziatische dieren zoals de Binturong, de loewaks en Maleise Bosuilen, u kunt ook een kijkje nemen in een heus traditioneel Mentawai paalwoning, of een hapje eten in onze Indische waroeng. Voor kinderen is er een speeltuin, een kinderboerderij en een spannende speurtocht.

 

Naam: Pasar Makanan

Datum: 16 & 17  september 2017

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: info@taman-indonesia.nl

Bericht geplaatst op: 2017-09-08