Taman Indonesia heeft ook een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Voorjaarsvakantie geopend!

Bamboeweek tijdens de voorjaarsvakantie

Let op: vrijdag 2 maart zijn we gesloten.

Zaterdag 3 maart zijn we geopend van 12h - 17h!

 

 

 

 Bamboe bouwen – maandag 26 februari

 

Vandaag gaan we een toren bouwen met bamboe. Wie kan de hoogste toren bouwen?

Ook kunnen de kinderen zelfstandig met elastieken (ook wel bamboestieken genoemd) zelfstandig aan hun eigen bouwwerk knutsel. Bouwplezier gegarandeerd!

 

Bamboe games – dinsdag 27 februari

 Vandaag zijn de bamboegames op het plein. Hoe goed ben jij in bamboe tollen, hoelahoepen of blaaspijpschieten?  Ontdek het bij de bamboe games!

 

TukTuk – Woensdag  28 februari

 Ooit wel eens in een tuktuk gezeten? Vandaag kunnen alle kinderen een ritje door het dorp maken met deze Aziatische driewieler!  Wie weet kom je onderweg nog wel meer vreemde dieren tegen …

 De TukTuk vertrekt om 13:30 & om 15:30.

 

Indonesisch slijm maken – donderdag  1 maart

 Het slijm team is ook weer aanwezig, en zal vandaag speciaal Indonesisch slijm maken! Benieuwd wat dat is? Kom dan naar Taman Indonesia! Workshop start om 13:30

 

 

 

 

Bericht geplaatst op: 2018-02-05

Agenda 2018 bekend

Agenda Voorjaar 2018

Agenda 2018

Bericht geplaatst op: 2018-01-29

Krontjong Kumpulan

Krontjong Kumpulan

Bijzondere dansmiddag bij Taman

 

Op 27 januari gaan we met de voeten van de vloer voor een goed doel: het inzamelen van een mooi bedrag voor de nieuwe CD van onze huisband Krontjong Toegoe Modern!

Van 14:00 – 18:00 treden zij op met ludieke acties zoals de Krontjong Karaoke en de Tombola. Ook kun je voor een klein bedrag een liedje aanvagen tussen 16:00 – 17:00.

Met het geld wat ze inzamelen wil de band een nieuwe CD laten persen. Daar zitten we natuurlijk popelend op te wachten. Op deze dag zelf kun je de CD alvast bestellen.

 

Krontjong Toegoe Modern

 Toegoe is een dorp vlakbij Jakarta, in Indonesië waar de krontjong muziek zijn oorsprong heeft. Hier werden al in de 17e eeuw muziek instrumenten vervaardigd, zoals de ukelele, waar de band tot op heden nog steeds mee speelt.

Na vele wisselingen ontstond er een formatie die de krontjong muziek ten gehore brengt die in Nederland uniek is. De band speelt de traditionele krontjong liederen vanuit de Toegoeneze traditie, maar met hedendaagse muziekinstrumenten.

Het repertoire bestaat uit krontjong asli, krontjong pop, molukse krontjong, poco poco tot en met country en marenge.

 

Indonesisch buffet

 Om 18:00 kun je voor €25,- aansluiten aan het Indonesisch buffet (inclusief entree), samen met de band. Je dient dan wel van te voren kaarten te reserveren via info@taman-indonesia.nl .

Snel doen want vol is vol !

 

 

 

Bericht geplaatst op: 2018-01-16

Terugblik Benefietconcert Ernst Jansz

Terugblik benefietconcert Ernst Jansz

geschreven door Ellen Mierop - Stichting Tileng

 

Wat een geweldige dag was het zondag 26 november! Ik heb alleen maar enthousiaste reacties om me heen gehoord, en terecht. We werden zeer warm onthaald door Taman Indonesia en in de knusse ambiance heerste al snel een gemoedelijke sfeer. Senang, zoals ik iemand hoorde zeggen. Tijdens het openingswoord werd verteld dat Wouter Muller nog herstellende van een operatie was en dat hij daarom niet aanwezig kon zijn en dat hij iedereen opriep om Stichting Tileng te blijven ondersteunen om het levenswerk van Ton Lange voort te kunnen zetten. Uiteraard werd ook even stilgestaan bij Ton, oprichter en voorzitter van Stichting Tileng, die 30 augustus jl. is overleden. Wij, het bestuur van Stichting Tileng, gaan met uw hulp door. We hebben geen minuut stilte gehouden om Ton te herdenken, dat zou hij zelf niet gewild hebben, maar geluisterd naar ‘het geheim van Tileng’, het door Wouter Muller gecomponeerde lied waar Ton zo trots op was.

 

En toen werd het toch echt tijd om naar Ernst Jansz, Aili Dewiks, Guus Paat en Richard Wallenburg te luisteren. Zowel oud als nieuw repertoire kwam voorbij en iedereen heeft met volle teugen genoten. Wat een vakmensen stonden daar enthousiast te spelen! Het is onmogelijk te beschrijven wat voor een energie daar stond. Ik kan u alleen maar aanraden, ga naar een optreden van Ernst Jansz en ervaar het zelf.

 

Benefiet ernst jansz

 

Tijdens de pauze was er gelegenheid om boeken en cd’s te kopen die, uiteraard, na afloop van het optreden door Ernst werden gesigneerd. Ook werd tijdens de pauze de tombola gehouden en velen waren blij verrast met het door hun gewonnen prijsje. Uiteraard waren alle prijzen gesponsord (o.a. door Taman Indonesia die ook nog 2x 2 toegangskaartjes en een mooi boek over Bali gaf), zodat de opbrengst van de lotenverkoop voor 100% naar de projecten in Indonesië gaan.

Na afloop stond er een heerlijk buffet klaar en daarmee werd een gezellige kumpulan afgesloten.

Ernst Jansz, Guus Paat, Richard Wallenburg, Aili Deiwiks en Alex Cailliau nogmaals dank dat jullie geheel benefiet voor Stichting Tileng wilden komen. En Taman Indonesia, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en voor al het meeregelen en meedenken!

 

Stichting Tileng.

Bericht geplaatst op: 2017-12-04

Update Benefiet Kumpulan

Update benefiet Kumpulan Stichting Tileng - 26 november 2017 – door Ellen Mierop

 Zoals u wellicht wel weet vindt zondag 26 november, in samenwerking met Stichting Tileng de benefiet kumpulan plaats. De kaartverkoop is voorspoedig verlopen en we zijn dan ook uitverkocht! Wouter Muller, Ernst Jansz en zijn band treden dan belangeloos op in het dierenpark. Althans, dat was de bedoeling. Helaas kan Wouter Muller niet komen. Hij is herstellende van een zware liesbreukoperatie. Ernst Jansz en zijn band treden natuurlijk wel op. Het programma blijft verder zoals het was.

 

Ik moest iedereen, namens Wouter, de hartelijke groeten doen en hij roept iedereen op om Stichting Tileng te blijven steunen vanwege het werk dat de mensen daar zelf doen en ook om het levenswerk van Ton Lange voort te kunnen zetten! Wouter, wij wensen je een voorspoedig herstel toe!

 

wouter muller

Bericht geplaatst op: 2017-11-21

Benefiet Concert Uitverkocht

 

Benefiet Kupulan uitverkocht!

De Benefiet Kumpulan van Stichting Tileng op 26 november met concert van Ernst Jansz (Doe Maar) en Wouter Muller is vandaag uitverkocht. 

Bericht geplaatst op: 2017-11-09

Ernst Jansz geeft benefiet concert

Benefietconcert van Ernst Jansz en Wouter Muller voor Indonesie

De Neerkant. Er zullen veel mensen zijn die een kaart nodig hebben om er te komen. Ernst Jansz rijdt er als het moet blindelings heen, want sinds 1969 is het kleine Brabantse dorpje het decor van zijn leven. Hij is er neergestreken met de commune van zijn bandleden van CCC Inc. De commune is uit elkaar gegaan en Ernst Jansz is nooit vertrokken. Over die hippie commune kan hij sappige verhalen vertellen. En dat doet hij ook. Hij schreef ze op in het jubileumboek De Neerkant, met daarin uiteraard ook de Doe Maar-tijd. En tevens verscheen een cd met dezelfde titel, met nieuwe nummers. Kom kijken en luisteren naar de eeuwig jeugdige Ernst Jansz die in afgelopen seizoen ook nog op festivals te zien was met de legendarische band Doe Maar.

 

Ernst Jansz  Wouter Muller

 Foto: Luna Jansz                                      Foto: Ellen Mierop

 

Op zondag 26 november 2017 organiseert Stichting Tileng in samenwerking met Taman Indonesia een benefiet kumpulan in Kallenkote. Vanaf 12.00 uur is het park geopend en kan men op zijn gemak het park bekijken. Tot 15:30 want dan sluit  de ingang zijn deuren, en begint het benefietconcert van Ernst Jansz en Wouter Muller. Na afloop van de show is er gelegenheid om een borrel te drinken, een cd of boek te kopen én te laten signeren. Om 18.30 uur zal er een Indonesisch buffet in het eethuis gereed staan. Let op, er zijn beperkte plaatsen beschikbaar voor het buffet, dus reserveer snel! Een kaartje voor het dierenpark en het optreden kost slechts € 20,00 in de voorverkoop. Kaarten aan de kassa kosten € 25,00. 

 

Reserveren

Voor dit concert dient u van te voren te reserveren, want er zijn bij ons maximaal 50 kaarten te verkrijgen! 

De kosten voor het Benefiet Concert inclusief Indonesisch buffet is €35,- (voorverkoop). 

De kosten voor het Benefiet Concert (inclusief dierenpark) is €20,- (voorverkoop)

Reserveren kan via reserveringen@taman-indonesia.nl 

 

 

 Stichting Tileng

 Sinds de oprichting in 2000 steunt Stichting Tileng aan aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië. In eerste instantie uiteraard de desa Tileng, inmiddels uitgebreid met Imogiri en Baturraden. Stichting Tileng heeft als doelstelling het verbeteren van de leef- en woonsituatie in deze desa’s. Dit doet zij door middel van het bouwen van huizen en scholen, het verlenen van studiebeurzen, het opzetten van een veestapel (de ‘Buffelbank’), en nog veel meer. Een greep uit de projecten.

 

tileng

Bericht geplaatst op: 2017-10-10

Dit jaar Goud? ANWB award: Stem op ons!

Taman Genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel !

Taman Indonesia is weer genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel 2018. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB leden. Vorig jaar wonnen we zilver, dit jaar gaan we voor Goud! Daar hebben we jouw hulp natuurlijk hard bij nodig! Tot 31 oktober 2017 kun je op ons stemmen.

 

Stem je mee? Alvast bedankt !

 

Breng je stem uit en klik: 

https://customer.flowapp.nl/nl-nl/questionnaire/2b074ea9-6dab-4e8c-9784-d998e2f2f6e4?Provincie=9&Uitje1=1303

 

 

Bericht geplaatst op: 2017-09-14

Ais Lawa Lata op de Pasar Makanan

 

Krontjong, Ais Lawa Lata & Kookdemonstraties op de Pasar Makanan 

 

Taman Indonesia organiseert het weekend van 16 en 17 september een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten, de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten.. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambals en saté is er het weekend te verkrijgen. Op zaterdag speelt de live band Krontjong Toegoe Modern en op zondag verrassen de zangers Mick en Henk het publiek met een Indische chansons en oude rock n roll nummers. Als bijzondere act komt Ais Lawa Lata op zondag langs voor een spetterende show.

 

 

Pasar Makanan

Naar aanleiding van september culinaire maand, draait het weekend van 16 en 17 september in dierenpark Taman Indonesia om eten. Aparte Indische gerechten uit grootmoeders kookboek en moderne cakes uit het huidige Indonesië passeren het menu. Maar ook bekende gerechten zoals saté, nasi rames en gado gado zullen te vinden zijn. Daarnaast vind je er diverse soorten sambals, kruiden en specerijen uit de oosterse keuken, en op zaterdag een leuke kookdemonstratie. Tevens is er de live band Krontjong Toegoe die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong muziek! Of laat je zondag inpakken door Ais Lawa-Lata.

 

kookdemonstratie

Dresscode : Fruit en lekker eten!

 Om het feest helemaal compleet te maken, is er ook een dresscode. Iedereen die een broek, jurk of shirt aanheeft met fruit of andere lekkernijen, krijgt 20% korting op de entreeprijs.

 

 

 

Zanger Entertainer Ais Lawa-Lata

Ais Lawa-Lata is een topartiest die altijd weer een grote schare fans op de been brengt. Op zondag 17 september zal de Molukse entertainer voor het eerst een bezoek brengen aan dierenpark Taman Indonesia.

De zanger heeft een indrukwekkende muzikale carrière waarvoor hij in 2009 koninklijk werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ais brengt een liedprogramma met popsongs en Molukse traditionals.

 

 Ais Lawa Lata

 

Nationale bekendheid kreeg hij toen Wieteke van Dort, die zijn kwaliteiten kende, hem vroeg enkele traditionele Zuidmolukse liedjes in haar Late Late Lien Show ten gehore te brengen. Door zijn samenwerking met Wieteke van Dort is ook de duetten CD ‘The Late Late Lien Evergreen Show' op de markt gebracht. 

Behalve als tekstschrijver en arrangeur is hij actief als producer voor diverse projecten. De CD compilatie ‘Ambon Manisé' met diverse Molukse artiesten, onder wie Massada en de Suara Maluku Band (met o.m. Julya Lo'ko, Nippy Noya en Chris Latul), is hier een voorbeeld van.  

Aïs kreeg een rol in een reclamespot van Oryza Rijst, een uitnodiging voor de Surprise Show van Henny Huisman, deed mee aan het programma ‘Zo vader zo zoon' en ‘Oude Liefdes' en was Special Guest in het programma ‘Hitbingo' van Irene Moors.  

Onvergetelijk waren de rechtstreekse televisie-uitzending op 5 mei 1985 in het kader van de viering van het veertigste bevrijdingsfeest waar hij in Ahoy samen met Wieteke van Dort optrad in aanwezigheid van de Koninklijke familie, optredens op speciale gelegenheden voor prins Bernard en prins Claus en toen hij in 1999 een lied voor de koningin mocht zingen dat op televisie werd uitgezonden.  

 

Feestjes, maaltijden en partijtjes in het winterseizoen

Komende winter is er de mogelijkheid om familiefeesten, verjaardagen en kumpulans te vieren in Taman Indonesia. Hierbij kunnen we heerlijke maaltijden serveren, en zorgen we voor een gezellige Indonesische sfeer. U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden. Vanaf 1 november zal het park op zondags geopend zijn van 12h-17h. tot 1 april.

 

 

Over Taman Indonesia

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij u zich waant de tropische omgeving van Indonesië. Niet alleen ontmoet u spannende Aziatische dieren zoals de Binturong, de loewaks en Maleise Bosuilen, u kunt ook een kijkje nemen in een heus traditioneel Mentawai paalwoning, of een hapje eten in onze Indische waroeng. Voor kinderen is er een speeltuin, een kinderboerderij en een spannende speurtocht.

 

Naam: Pasar Makanan

Datum: 16 & 17  september 2017

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: info@taman-indonesia.nl

Bericht geplaatst op: 2017-09-08

Taman Indonesia op Televisie!

Dierenpark Taman Indonesia in het programma 'Allemaal familie'

 

Kallenkote - In de serie Allemaal Familie staan families centraal die vaak al decennia lief en leed delen, in een bijzonder bedrijf dat ze samen hebben opgebouwd. Zo ook de familie Wareman.

 

Dit jaar zet NPO1 elke dag drie bekende en onbekende families in het zonnetje. TV-makers van WNL portretteren de familieleden gedurende een etmaal in hun drukke en vaak bijzondere leven. De familiereeks wordt uitgezonden op de plek van Tijd voor Max.  

 

'Families vormen een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie', zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. 'Ons land kent ruim 260.000 familiebedrijven. Ze zijn goed voor de helft van alle banen in onze economie. De serie biedt een inkijkje in echt zeer uiteenlopende werelden.'

Zo volgen we de familie Wareman. Henk Wareman gooide 20 jaar geleden het roer om. Hij zei zijn baan in de vastgoedwereld vaarwel om ruim baan te kunnen geven aan zijn vogelpassie en zijn grote liefde voor Indonesië. Met zijn Indonesische vrouw, zoon en dochter verhuisde hij van Noord-Brabant naar het puntje van Overijssel om daar in Kallenkote de Indonesische dierentuin Taman Indonesia te beginnen.https://npo.nl/allemaal-familie/28-08-2017/POW_03597903

 

 Allemaal familie

 

De kinderen Diederik en Marlisa hebben dezelfde passie voor Indonesische dieren en hebben de dierentuin overgenomen. In deze aflevering van Allemaal Familie is de Indonesische ambassadeur naar Overijssel afgereisd om een gloednieuwe kruidenkas te openen. Want de dierentuin heeft ook in de winter meer bezoekers nodig. Lukt het Diederik en Marlisa om de hobby van hun ouders door te ontwikkelen naar een stabiel, goed renderend bedrijf?   

 

De serie Allemaal Familie is nu al iedere werkdag te zien met de beste verhalen uit eerdere seizoenen. Vanaf maandag 21 augustus volgen tien splinternieuwe dagelijkse afleveringen.

WNL Allemaal Familie: vanaf 14 augustus tot en met 18 augustus om 16.20 uur, vanaf 21 augustus tot en met 1 september iedere dag om 17.10 uur op NPO1.

 

 Het portret van de familie Wareman is maandag 28 augustus te zien of online via https://npo.nl/allemaal-familie/28-08-2017/POW_03597903

 

 

Bericht geplaatst op: 2017-08-29

Specerijentuin is geopend!

Kebun rempah rempah op Balinese wijze geopend

Afgelopen zaterdag 15 juli heeft de Indonesische Ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja de Indonesische specerijentuin geopend door symbolisch de eerste zaadjes in de sawa te strooien. Tevens werden er offers gebracht door de Balinese community. Deze werden middels een parade van gamelan muziek neergelegd bij de Lingga Yoni in het midden van de specerijentuin. 

Hieronder vind je een korte foto impressie van de dag. 

 

balinese dans

 

Ambassadeur Indonesie

 

 

 

Bali Gamelan

 

 

Specerijentapijt sabine bolk

 Kunstenares Sabine Bolk heeft voor de gelegenheid een kunstwerk van kruiden en gedroogde specerijen gemaakt. 

 

Bericht geplaatst op: 2017-07-17

Bamboe zomer (kids)

Bamboe zomer bij de Taman Indonesia!

Deze zomer staat voor de kinderen in het teken van bamboe, het mooiste speelgoed dat er is.

We gaan hutten bouwen, dansen op bamboelatten, op expeditie en we houden een ware pasar voor kinderen. We starten altijd om 12.00 uur.

 

Bamboe zomer agenda

26 juli - Workshop Bamboe: vogelhuis bouwen met kunstenares Sabine Bolk en bamboe architecte Pia Alejandra Galvez  (Spain)

Ook leuk voor volwassenen!

 

29 juli - Bamboelat dansen 1. Onder begeleiding van dansdocente Leonieke Scholten leren de kinderen de dans Sau Reka Reka. 

 

2 augustus - Bamboe Expeditie

 

9 augustus - Pandadag ism het WNF

 

16 augustus - Bamboe instrumenten Workshop Angklung, een bijzonder bamboe muziek instrument uit Bandung

Ook leuk voor volwassenen!

 

17 augustus - Pasar Anak. Een markt vol gezellige spelletjes en live muziek .

 

23 augustus - Bamboelat dansen 2. Onder begeleiding van dansdocente Leonieke Scholten leren de kinderen de dans Sau Reka Reka. 

 

  

 

Programma

Naam: Bamboe Zomer

Data: 26 en 29 juli, 2,9,16,17 en 23 augustus  

Tijden: 12:00 – 17:00

Bekendmaking invulling activiteiten: via deze website

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Bericht geplaatst op: 2017-06-20

Weggelopen beermarter weer terecht

Binturong weer veilig thuis

De dierverzorgers hebben vanmiddag in een tuin in Wapserveen de beermarter weer gevangen. We zijn blij dat hij weer ongedeerd terug is. Het dier is anderhalve week op pad geweest.

Een vrouw uit het buurtdorp Wapserveen zag het dier bovenin een boom bij de buren zitten. Ze dacht in eerste instantie dat het een kraaiennest was, maar zag de lange klimstaart, en dacht aan een eerder media bericht over de weggelopen beermarter. Gelukkig heeft ze toen meteen het park gebeld.
 
ontsnapte beermarter
Foto: Silvia Hellingman

Fruit als lokker
De dierverzorgers hebben de beermarter met bananen en appels uit de boom gelokt. Vervolgens was hij met een net vrij makkelijk te vangen. Het dier heeft de afgelopen dagen kleine hapjes als slakken, eieren, en wellicht wat gevogelte maar ook bijvoorbeeld jong knoppen en blad van de bomen gegeten. Hij had zodoende ook wel zin in vers fruit wat hij in het park dagelijks krijgt. Hij is een echte fruiteter.


De beermarter is niet gevaarlijk en vrij mak van aard. Hij liet zich dan ook makkelijk vangen. Doordat er een storing was in het schrikdraad wist de vindingrijke beermarter vorige week ongehinderd uit zijn buitenverblijf te ontsnappen.

Bericht geplaatst op: 2017-05-02

Beermarter verkeert in goede staat

Ontsnapte beermarter verkeert in goede staat

De ontsnapte beermarter is gisteravond gesignaleerd in Havelte. Hij oogde kalm en rustig volgens de bewakers van de Johannes Post Kazerne.

 

 Het dier is niet gevaarlijk en kan overleven in de natuur. Momenteel bevindt het dier zich om en nabij de Kazerne in Havelte. Het dierenpark is bezig met een plan van aanpak om het Aziatische dier te vangen.

 

 beermarter

In de bomen

De beermarter ontsnapte toen hij een nacht buiten bleef. Het dier wilde niet naar binnen, dus verbleef hij ‘s nachts in zijn buitenverblijf. Maar het verblijf heeft net een update gehad met nieuwe attributen. En in combinatie met een defect in het schrikdraad is het de beermarter gelukt uit het verblijf te komen. Een beermarter is een vindingrijk dier, en zijn erg uitdagend op het gebied van uitbreken.

 

De beermarter is een goedaardig dier en als we het dier zien lopen op de grond, kunnen we hem vrij snel te pakken krijgen. Grote lopers zijn het niet, hij blijft redelijk op dezelfde plek. Maar hij zit vaak hoog in de bomen en dan is het lastig hem te vangen. De beermarter kan prima leven buiten het verblijf. We zijn alleen bang dat het dier wordt overreden of doodgeschoten wordt door jagers.

We weten waar het dier zit en blijven hem signaleren. En als de kans zich voordoet, dan proberen we hem te vangen.

beermarter

Beermarter

De beermarter leeft in regenwouden en brengt het grootste gedeelte van zijn leven door in bomen. Het is een civetkatachtige en één van de weinige roofdieren met een grijpstaart. Naast kleine dieren eten ze ook vruchten, fruit en bijvoorbeeld jonge bladeren.

Ze zijn eenvoudig te temmen en niet agressief. Overdag schuilt het dier in een boom of op een donkere plek. ’s Nachts is hij actief en kan zich dan op de grond bewegen.

 

Wat te doen als je de beermarter tegenkomt

Het is in het belang van het dier dat wij hem op rustige wijze weer terug vangen en hem thuis kunnen brengen in dierenpark Taman Indonesia. Daarom vragen wij jullie medewerking om als volgt te reageren, mocht je de beermarter tegenkomen:

Do's:

  • Bel onmiddellijk met Taman Indonesia op nummer 0521-511189
  • Blijf rustig en houd afstand
  • Kijk goed waar het dier zich heen beweegt, en houd hem in de gaten terwijl je belt

Dont's:

  • Jaag het dier niet op
  • Niet rennen of harde geluiden maken
  • Niet zelf proberen te vangen

 

Mocht u deze beermarter tegenkomen in de omgeving Havelte, zwart van kleur en ongeveer zo groot als een labrador, belt u dan onmiddellijk het dierenpark op 0521-511189

Bericht geplaatst op: 2017-04-22

Pasen tussen de dieren

Pasen tussen de dieren 

Genieten van een bamboedans en tante Sjaan tijdens de paasdagen.. .

 

Met pasen organiseert dierenpark Taman Indonesia een aantal extra leuke kinderactiviteiten. Op tweede paasdag kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen met een bamboe dansworkshop.

Daarnaast kunnen ze hun creativiteit kwijt door te bouwen met bamboe. Voor de kleintjes is er op eerste paasdag het theater van tante Sjaan, schminken en paaseieren zoeken. 

 

 

 

16 april: Zwaanzinnig Theater

Kent u Tante Sjan en haar dolle beestenbende al? Een rare vogel komt vandaag op bezoek! Kom genieten van deze kleurrijke interactieve poppentheater voorstelling voor alle leeftijden die altijd Zwaan Zinnig aflopen!

 

17 april: Bamboe Dans Workshop

 

Heel pasen staat bij dierenpark Taman Indonesia in het teken van onze jonge bezoekers. Op 17 april vindt er een heel bijzondere activiteit plaats: Bamboe dansen!

Onder begeleiding van dansdocente Leonieke Scholten leren de kinderen de dans Sau Reka Reka. Er wordt gedanst met bamboelatten, heel spannend!

Bericht geplaatst op: 2017-04-06