Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Pasar Makanan 15 en 16 Sept

Pasar Makanan -  Een pasar bomvol lekkernijen!

 

Taman Indonesia organiseert  15 & 16 september 2018 een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten, de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van verse kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten, en zullen dat aanbieden aan de bezoekers. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambal en saté is er het weekend te verkrijgen. 

  

Pasar Makanan

In dierenpark Taman Indonesia draait het hele weekend van 15 & 16 september in om eten. Aparte Indische gerechten uit grootmoeders kookboek zoals ‘knikkertjespap’ en moderne cakes uit het huidige Indonesië passeren het menu. Maar ook bekende gerechten zoals saté, nasi rames en pisang goreng zullen te vinden zijn. Daarnaast vind je er diverse soorten sambals, kruiden, kroepoeks en specerijen uit de oosterse keuken. Tevens treedt zaterdag Krontjong Toegoe Modern op die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong muziek. Zondag verrassen de Wouter Muller en Melanie Foeh het publiek met een gezellige show.

 

krontjong toegoe modern 

Zondag 16 september:

Over Wouter Muller (Bandoeng, 1947)

indischhart

 

Singer-songwriter en muzikant van Indische afkomst. Maakt al jaren muziek. Werd bekend met de Oost-Nederlandse folkgroep ‘Jakkes’ (2 elpees). Richtte in zijn woonplaats Enschede de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink. Maakte daarmee diverse theaterprogramma’s, de cd ‘Achterlangs’ en de (kinder)cd ‘Verboden voor Kinderen’. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort . Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en 1 DVD.

 

“Wouter Muller kan in zijn eentje verantwoordelijk gehouden worden voor een nieuwe muziekstroming: de Neder-Indopop. Openhartig en liefdevol verwoordt hij het gevoel van velen die in Indië hun wortels hebben… Daarbij betoont hij zich een warm voorstander van de multiculturele samenleving. In dat opzicht acht ik zijn werk in een tijd als deze van buitengewoon belang”
– (Ernst Jansz, musicus, schrijver).

Met zijn liedteksten bezingt hij het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Soms met een ontroerend eerbetoon, dan weer met veel humor. Het is Indisch en niet-Indisch tegelijk, maar indringend, aangrijpend en van begin tot eind recht-uit-het-hart. Met sfeervolle luisterliedjes en swingende rock, met een lach en een traan rijgt Wouter Muller zijn teksten en muziek aaneen tot een meeslepend verhaal.

indischhart2

“Omlijst door een smakelijk muzikaal mengsel van rock&roll, blues en country verwoordt Muller trefzeker het verleden en heden van de Indische gemeenschap in Nederland”
– (Trouw).

Hij is wel eens de ‘Boudewijn de Groot van de Indo’s’ genoemd of ‘de troubadour van de Indische hedendaagse muziek’ of ‘de nieuwe Indische stem’. Hij geeft inderdaad een stem aan vele Indische Nederlanders. Zijn indringende teksten en sfeervolle muziek, zijn gedreven speelwijze en bevlogen zang laten je niet onberoerd.
Ook buiten Nederland is Wouters muziek niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft diverse concerten gegeven voor de Indische gemeenschappen in de VS (California en Florida), Australië en als muzikaal begeleider meegewerkt aan verschillende groepsreizen naar Java, Bali en Sumatra.

“Wat Wouter Muller waardevol maakt, is dat hij vanuit een persoonlijke invalshoek algemene gevoelens weet te verwoorden. Nu eens geen bezongen ‘voorbije liefdes’ en ‘betere wereld’ maar liedjes van een bevlogen man die zijn Indisch hart op de goede plek heeft”
– (Twentse Courant-Tubantia)