Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

crowdfunding

Plant een mini sawa of pisang boom in Taman Indonesia!

In het kleinschalige dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de Kitta zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de Gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo's of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

 

Een bijzondere toevoeging die het park dit najaar wil gaan maken, is een tropische specerijenkas. We zijn daarvoor op zoek naar een bedrag om de kas ook daadwerkelijk in te vullen: Indonesische kruiden, fruitbomen en zelfs een echte sawa!

 

Graag willen we bezoekers het gevoel te geven in Indonesië rond te lopen en kennis te maken met de vele Indonesische kruiden die wij verwerken in de nasi goreng , de rijsttafel en de soto ayam: djinten, ketoembar, tamarinde, kunyit, sereh maar ook bananen, mango en papayabomen...

 

Tijdens de specerijenroute leren de bezoekers niet alleen over de planten, en een aantal diersoorten die er vertoeven, maar ook over de geschiedenis van Indonesië. De specerijen brachten vruchtbare handel met zich mee, waar de Nederlandse geschiedenis ook een belangrijk onderdeel van is.

 

Onderdeel van de specerijentuin is ook een bijzondere mindervalide toilet, geheel gemaakt in Indonesische stijl, en een kleine kamar mandi met traditioneel Indonesische toilet.

 

 bamboe

 

Naast dat jullie als bezoekers natuurlijk enorm kunnen genieten van de Indonesische tuin, en het cultureel erfgoed van de Indische cultuur steunen, ontvangen jullie een passende Indische beloning als dank voor jullie steun.

Hieronder zien jullie een overzicht van de manieren waarop jullie onze specerijentuin een warm hart kunnen toedragen:

 

Beloningen

Naam

 

 

 

Investeer €25,-

Plant je eigen mini sawa, en ontvang 1 zakje beras (rijstzaadjes) als dank

 

Investeer €50,-

Ontvang een spekkoek op je verjaardag!

 

Investeer €100,-

Naast je eigen mini- sawa, ontvang je ook een uitnodiging van de opening met Balinese ceremonie voorjaar 2017 en het hele jaar gratis toegang tot het park voor 2 personen.

 

Investeer €250,-

Laat je met de Aziatische tuktuk naar het dierenpark brengen door een echte Indonesische chauffeur (vanaf het station of binnen een straal van 15 km)

 

Investeer €350,-

Een eigen vaste tafel vooraan bij een pasar naar keuze. Laat je de hele dag bedienen en in de watten leggen door ons team!

 

Investeer €500,-

Eet mee met een exclusief diner en schuif aan bij tante Lien ! We serveren een uitgebreide authentieke Indonesische rijsttafel. Voor 2p.

 

Investeer €1000,-

Plant je eigen bananen of papaya plant in de specerijen kas. Help een dagje mee, en zet je eigen donatie in de specerijentuin. Deze plant krijgt jouw specifieke (bedrijfsnaam) op het informatiebordje. Tevens word je uitgenodigd voor de bijzondere opening.

 

Boven de 1000,-

Neem persoonlijk contact met ons op voor een tegenprestatie op maat!

 

Halverwege augustus komt de crowdfunding pagina online waar je met Ideal kunt doneren. Kun je niet wachten? Stort dan het bedrag met de actie op NL84RABO0130982687 t.a.v. Stichting Taman Indonesia