`

Pasar Padang dag 2

Culturele Pasar Padang

In het weekend van 21 en 22 oktober is er bij het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote een bijzonder evenement: de Pasar Padang, oftewel een mini-festival waarbij de cultuur van het Minangkabau-volk van de stad Padang op het Indonesische eiland Sumatra centraal staat. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers onder andere genieten van live muziek, dans, diverse workshops en smullen van Padang food.

Vandaag kun je luisteren naar de traditionele muziek uit West Sumatra: Talempong. Een talempong is een kleine ketelgong, die samen met andere gongs en drums de muziek style van de Minangkabau vertegenwoordigd.

Muzikale duizenpoot Renadi Santoso zal de klanken van de Talempong ten gehore brengen. Je kan ook meedoen met de workshop die hij zal verzorgen. Meld je daarvoor aan via [email protected]. Santoso is artistiek leider van Gong Tirta, een veelzijdig Gamelan orkest.

Renadi Santoso

Tevens kunnen de kinderen leren dansen met borden (Piring dans) of met een parasol (Payung dans). Zowel de kinderen als hun ouders, opa’s en oma’s kunnen zich beiden dagen helemaal in Minangkabau style laten verkleden en zich op de foto laten zetten.

Uiteraard is er natuurlijk lekker eten te verkrijgen waar Padang om bekend staat! Bestel alvast je Nasi Padang bij de aankoop van je tickets >

Pasar Padang dag 2
Evenement
Pasar Padang dag 2 - 22-10-2023

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024