Agenda
Evenementen Activiteiten Taman school

Pasar Pedis

Wist je dat er wel tientallen verschillende soorten pepers, lomboks en rawits bestaan? Op de Pasar Pedis kun je het allemaal ontdekken! Niet alleen ‘hete’ gerechten, ‘hete’ muziek en ‘hete’ activiteiten staan op het menu, maar ook de dresscode is compleet rood. Dus doe je hotte outfit aan en kom de zomer vieren in dierenpark Taman Indonesia!

Hoe heter hoe beter!

Op 13 & 14 juli organiseert Taman Indonesia het ‘hete peper festival’ oftewel de Pasar Pedis. Verschillende Indische kokkies zullen hun heetste maaltijden en hapjes serveren, natuurlijk af te blussen met heerlijke koude ijsjes of een Bintang biertje. Op de Pasar Pedis zijn er verschillende soorten peperplanten te vinden, en allerlei pepers in verschillende soorten en maten, snuisterijen en nog veel meer.

Dresscode Rood

Kom jij ook als rode peper, geheel gekleed in het rood? Dan ontvang je 20% korting op de entree en een gratis pepertje. Kan je goed tegen heet eten? Doe dan mee met de Heetste Peper contest, en laat zien hoe heet jij kunt eten! Ook is er muziek van de band Rawit op zondag en de band Second Generation op zaterdag, en kan iedereen meedoen met de Poco Poco Pedis.

 

Doe mee met de kookwedstrijd

Op de Pasar Pedis zal er onder het oog van Indische kok Henk van Eekhout van Bintang Catering een Kookwedstrijd gehouden worden. Wie kan het beste heet koken. En wie durft het daarna ook op te eten?

 

 

Kookdemonstratie ‘Zelf sambal maken’

Daarnaast vind er ook een kookworkshop ‘zelf sambal maken met de oelekan’ houden gehouden door Rumah Rasa. Een oelekan is een stenen vijzel die in Indonesië veel gebruikt wordt voor het maken van boemboe’s en sambals. Bij de kookworkshop leer je hoe je met een aantal tips makkelijk diverse soorten sambal kan maken door middel van verschillende kruiden en ingrediënten.

 

de hete Peper Quiz

De bezoekers kunnen ook meedoen met de hilarische hete peper quiz, onder begeleiding van de heetste quizmaster uit de regio. Door middel van drie rondes dienen ze allerlei wetenswaardigheden over pepers te vertellen, te proeven en te herkennen. Ben je een fervente peper eter? Dan kun je ook meedoen met de Peper wedstrijd: Wie durft het heetst te eten?

 

Muziek van de band Rawit en Krontjong Toegoe Modern

 

Natuurlijk is er ook muziek naast het hete eten. Op zaterdag zal de band Rawit, letterlijk hete peper, uit Hoogeveen optreden en krontjong, Indorock en bekende Indische liedjes ten gehore brengen. Afsluitend kan het publiek meedoen met de Poco poco pedis, een dansstijl uit Indonesië!

Op zondag speelt onze gezellige huisband Krontjong Toegoe Modern. Deze 8-koppige band, zorgt voor traditionele krontjong en brengt je terug naar Indonesië.

Pasar Pedis
Evenement
Pasar Pedis - 13-07-2019

CORONA UPDATE

Dierenpark Taman Indonesia is tot nader order gesloten

Steun Taman in de crisis 

en adopteer een dier!

KOOP ALVAST JE TICKETS

Voor na de lockdown

CADEAUBON

Voor 2 personen