Buiten expositie komende kerst van talent Djala Baar op de ramen van Taman Indonesia.

 

Komende 2 maanden exposeert fotografe Djala Baar haar project ‘De kracht van het zwijgen’ op de ramen van dierenpark Taman Indonesia. Met dit afstudeer project werd Djala afgelopen jaar uitverkozen tot een van de vier talenten van haar afstudeerjaar.

 

De kracht van het zwijgen

Met haar fotoserie ‘de kracht van het zwijgen’ heeft fotografe Djala Baar het verhaal van het dierenpark Taman Indonesia en haar zoektocht naar haar Indische roots in beeld gebracht. Het werk laat zien hoe het heden met het verleden verbonden is en hoe de herinneringen aan de Indische geschiedenis bewaard blijven. De fotoserie is het afstudeerproject van Djala Baar waarmee ze afgelopen najaar exposeerde in het Nederlands Fotomuseum.

 

Taman Indonesia

In het dierenpark Taman Indonesia heeft Andrea samen met haar man Henk en hun kinderen een eigen stukje Indonesië gecreëerd, waar de herinneringen van Andrea aan haar thuisland tastbaar worden. In de fotoserie komt het verhaal van de Taman samen met Djala’s eigen verhaal en zoektocht naar herkenning. Door gebruik te maken van eigen beeld en archiefbeelden heeft de fotografe het verleden met het heden weten te verbinden en laat ze zien hoe de herinneringen van generatie op generatie worden doorgegeven. Niet altijd door te praten, maar door te zijn, te voelen en te ervaren.

 

Fotomuseum Rotterdam

Na haar afstuderen in juni 2022 als documentaire-fotograaf aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie was het werk van Djala Baar uitgekozen om onderdeel te zijn van een expositie op de ramen van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Voor deze expositie heeft Djala Baar de beelden uit haar serie ‘de kracht van het zwijgen’ samengevoegd tot een video. In deze video worden de beelden op een creatieve en passende wijze aan de kijker getoond.

 

Gratis expositie

Als vervolg op deze expositie in Rotterdam zal haar werk van maandag 19 december 2022 tot en met 19 februari 2023 te zien zijn op de ramen van  Taman Indonesia. Zodra het donker wordt zullen de ramen van de Taman oplichten en zal het werk te zien zijn. Deze expositie is voor iedereen gratis te bezoeken en zal te zien zijn aan de voorzijde van het gebouw. Stap dus zeker even van je fiets als je langsrijdt!

Meer van Djala’s werk zien? Bezoek dan gratis de expositie of kijk op www.djalabaar.nl

Taman Indonesia

Het dierenpark is momenteel gesloten. Wel is de webshop geopend voor leuke kerst items of Indonesisch lekkers op www.taman-indonesia.nl/webshop

 

 

 

Buiten expositie komende kerst van talent Djala Baar op de ramen van Taman Indonesia.
19-12-2022
Buiten expositie komende kerst van talent Djala Baar op de ramen van Taman Indonesia.

PASAR PADANG

Ontdek de Minangkabau

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in 26 mei 2023

Indofood tours 

Tip van Taman Indonesia

tripadvisor reviews taman indonesia