Een heerlijke Pasar Siang

Een heerlijk zonnetje. 22 graden. Angklung muziek in de oren. Heerlijk zo te wanen door de paadjes van Taman Indonesia. Overal in het park bevinden zich plukjes mensen. Vogels aan het spotten, luisterend naar de dierverzorger, starend naar de kleine dwerghertjes en de scharrellende loopeenden. Bij het veld wordt er gedanst. Leonieke van Danswerk leert jong en oud over de traditionele dans, de Sau Reka Reka uit de Molukken. Sommige bezoekers doen fanatiek mee, andere genieten van het uitzicht van dansende mensen. Kinderen spelen in de
natuurspeeltuin die Taman Indonesia nieuw opgezet heeft. De kinderen kunnen rennen over het Rimboepad, glijden, kruipen, balanceren en turen over het landschap achter het park.

 

Het is druk in het park. Maar door de groen aangelegde tuin, met diverse hoekjes en huisjes, is er niet veel van te merken. De parkeerplaats staat vol en ook het terras en de horeca zijn druk bezet, maar in de tuin is het aangenaam. Soms komt er een danseres langs, gehuld in Balinese of Sumatraanse klederdracht, of een meneer met een rijdende Angklung. Hij blijft even staan, en geeft een prachtige voorstelling op dit bamboe muziekinstrument uit Bandung.

 

Op het terras is het berengezellig. De satéstokjes gaan van hand tot hand, en de Bintang flesjes worden geproost. Men deelt ervaringen en recepten uit, en laat zich verleiden door de enthousiaste zangeres Melanie Foeh voor een dansje. Hilariteit ontstaat wanneer de Balinese danseres (van dansgroep Dwi Bhumi) de mensen vraagt mee te doen aan haar traditionele dans. Giegelend en verlegen proberen een aantal dames haar moeilijke danspasjes na te doen. En dan komt er een jongeman bij. Hij legt zijn telefoon opzij, buigt zijn benen en armen, en springt tussen de mensen. Net een jangkrik! Je kunt zien dan zijn bewegingen zijn afgeleidt van de bewegingen van uit het dierenrijk, een schuchter hertje, een pronkende paradijsvogel of de oogbewegingen van een brutale Java aap?

 

De jongeman blijkt een danser te zijn uit Bali. Die bewegingen lukken pas na jarenlang oefenen. Toch maar eens beginnen bij de workshop van danseres Leonieke?

Op 30 mei Hemelvaartsdag is ze er weer!

 

Volgende evenementen

30 mei Hemelvaart: met workshops dans van Danswerk (Leonieke)

9 & 10 juni: Pinksterweekend met leuke activiteiten

22 & 23 juni: Pasar Sate, met krontjong en Indorock

 

Nieuw: Kinderpaspoort

Vanaf Hemelvaart kun je Indonesië ontdekken met het Paspoort. Welke eilanden ga je bezoeken? Welke hapjes ga je proeven, en welke kruiden herken je? Neem je ouders, opa en oma mee en deel je ervaringen over Indonesië!

Een heerlijke Pasar Siang
20-05-2019
Een heerlijke Pasar Siang

ZOMERVAKANTIE


Leuke vakantie activiteiten voor kinderen

PASAR ANAK


Pasar met leuke spelletjes voor kinderen

PASAR MONYET

Een pasar voor een goed doel:
De orang oetan!

24 & 25 augustus met Tante Lien

LEUKSTE UITJE 2020

Taman Indonesia genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel

ONZE OPENINGSTIJDEN

April tot en met Oktober 2019
Dagelijks van 10:00 uur to 18:00 uur

November en Maart 2019
Zondag van 12:00 uur to 17:00 uur

December 2019 tot en met januari 2020
Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53, 8345 HE, Kallenkote

0521 511189

Of neem contact op voor meer informatie