Een heerlijke Pasar Siang

Een heerlijk zonnetje. 22 graden. Angklung muziek in de oren. Heerlijk zo te wanen door de paadjes van Taman Indonesia. Overal in het park bevinden zich plukjes mensen. Vogels aan het spotten, luisterend naar de dierverzorger, starend naar de kleine dwerghertjes en de scharrellende loopeenden. Bij het veld wordt er gedanst. Leonieke van Danswerk leert jong en oud over de traditionele dans, de Sau Reka Reka uit de Molukken. Sommige bezoekers doen fanatiek mee, andere genieten van het uitzicht van dansende mensen. Kinderen spelen in de
natuurspeeltuin die Taman Indonesia nieuw opgezet heeft. De kinderen kunnen rennen over het Rimboepad, glijden, kruipen, balanceren en turen over het landschap achter het park.

 

Het is druk in het park. Maar door de groen aangelegde tuin, met diverse hoekjes en huisjes, is er niet veel van te merken. De parkeerplaats staat vol en ook het terras en de horeca zijn druk bezet, maar in de tuin is het aangenaam. Soms komt er een danseres langs, gehuld in Balinese of Sumatraanse klederdracht, of een meneer met een rijdende Angklung. Hij blijft even staan, en geeft een prachtige voorstelling op dit bamboe muziekinstrument uit Bandung.

 

Op het terras is het berengezellig. De satéstokjes gaan van hand tot hand, en de Bintang flesjes worden geproost. Men deelt ervaringen en recepten uit, en laat zich verleiden door de enthousiaste zangeres Melanie Foeh voor een dansje. Hilariteit ontstaat wanneer de Balinese danseres (van dansgroep Dwi Bhumi) de mensen vraagt mee te doen aan haar traditionele dans. Giegelend en verlegen proberen een aantal dames haar moeilijke danspasjes na te doen. En dan komt er een jongeman bij. Hij legt zijn telefoon opzij, buigt zijn benen en armen, en springt tussen de mensen. Net een jangkrik! Je kunt zien dan zijn bewegingen zijn afgeleidt van de bewegingen van uit het dierenrijk, een schuchter hertje, een pronkende paradijsvogel of de oogbewegingen van een brutale Java aap?

 

De jongeman blijkt een danser te zijn uit Bali. Die bewegingen lukken pas na jarenlang oefenen. Toch maar eens beginnen bij de workshop van danseres Leonieke?

Op 30 mei Hemelvaartsdag is ze er weer!

 

Volgende evenementen

30 mei Hemelvaart: met workshops dans van Danswerk (Leonieke)

9 & 10 juni: Pinksterweekend met leuke activiteiten

22 & 23 juni: Pasar Sate, met krontjong en Indorock

 

Nieuw: Kinderpaspoort

Vanaf Hemelvaart kun je Indonesië ontdekken met het Paspoort. Welke eilanden ga je bezoeken? Welke hapjes ga je proeven, en welke kruiden herken je? Neem je ouders, opa en oma mee en deel je ervaringen over Indonesië!

Een heerlijke Pasar Siang
20-05-2019
Een heerlijke Pasar Siang

CORONA UPDATE

Dierenpark Taman Indonesia is tot nader order gesloten

Steun Taman in de crisis 

en adopteer een dier!

KOOP ALVAST JE TICKETS

Voor na de lockdown

CADEAUBON

Voor 2 personen