Fietsactie Sweet Drie voor diabetes in Indonesie

Fietsactie ‘Sweet Drie’ t.b.v. diabetes in Indonesië

Deze week maakte de fietsactie van Stichting Sweet Drie een korte stop bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Met deze actie wil Sweet Drie geld inzamelen voor de bewegingsschool voor kinderen met diabetes op Java. Dylan Rovroy (21) uit Arnhem is samen met zijn moeder en broer één van de oprichters van Stichting Sweet Drie. Hij heeft zelf diabetes en heeft een Indische afkomst.

 

Fietsactie

De stop bij Taman Indonesia was op de eerste fietsdag die vrijdag in Scheerwolde begon en die zondag in Ede eindigt. Er waren verschillende stops tijdens het fietsen. Uit de beginletters van de gekozen plaatsen waar gestopt werd, volgt de naam “Sweet Drie”: Scheerwolde, Westerbork, Erm, Elburg, Tubbergen, Delden, Ruurlo, Ingen en Ede. Teamlid Bram Mulders uit Arnhem fietste 420 km in drie dagen door Nederland via een route in de vorm van een‘3’ op de landkaart.

 

Bewegingsscholen tegen diabetes

Het doel van deze actie is om geld in te zamelen voor een ‘bewegingsschool’ op Java. Daarmee willen ze terplaatse het belang van bewegen en goede voeding bij diabetes onder de aandacht te brengen.

Dylan Rovroy (21) heeft zelf diabetes en heeft Indische roots: “Hier in Nederland kan ik gewoon leven en mijn dromen najagen. In Indonesië is dit helaas niet het geval. Wanneer diabetes bij een kind wordt ontdekt is het wachten tot hij/zij overlijdt. Dit willen wij stap voor stap helpen voorkomen”.  Op dit moment is de stichting bezig met het voorkomen van diabetes type 2. Rovroy: “Dit doen wij door trainingen en voorlichtingen te geven om te laten zien hoe belangrijk sport, beweging en goede voeding is. Daarnaast zijn wij met een andere stichting bezig om een bewegingsschool neer te gaan zetten op Ambon en in Yogyakarta. Ons lange termijn doel is om kinderen, bij wie diabetes is geconstateerd, in een sponsoradoptie te krijgen. Om dit te realiseren zijn wij op zoek naar sponsoren en meer naamsbekendheid. Daarom organiseren wij verschillende acties. Eén van deze acties is onze fietsactie ‘Sweet Drie’.”

 sweetdrie

De stichting komt al jaren op voor de jeugd in het land van Dylans voorouders. Hijzelf is voormalig jeugdspeler van de Arnhemse profclub Vitesse en stichtingsvoorzitter, en maakte al meerdere trips naar Indonesië om voorlichting, sportlessen en clinics te geven. De volledige opbrengst van de fietsactie komt ten goede aan de stichting.

 

Helpt u mee Stichting Sweet Drie helpen? Scan onderstaande QR-code of klik op de link en doneer!

https://gofund.me/3ab1f9ef

QR code naar GoFundMe

 

 

Fietsactie Sweet Drie voor diabetes in Indonesie
24-09-2021
Fietsactie Sweet Drie voor diabetes in Indonesie

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het voorjaar 2023

We zijn genomineerd door de ANWB

ONZE OPENINGSTIJDEN

Nov - Feb gesloten.
Voorjaarsvakantie 25 feb - 5 mrt
elke dag geopend van 12h - 17h
Met Expo Batik Stories
Maart weekenden geopend van 12h -17h
April - Nov elke dag geopend behalve do & vrij
Mei - Zomer - Herfst vakantie
elke dag geopend

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie

tripadvisor reviews taman indonesia