Krissendag

Ontdek de verhalen van de krissen

Op de krissendag hoor je de verhalen over een bijzondere Indonesisch dolk. Middels een tentoonstelling van diverse krissen, sommigen wel honderden jaren oud, dwaal je langs de krissen, dieren en mystieke verhalen.

Pasar Keris; mini-pasar 

Op zondag 23 februari kun je lekker shoppen op de pasar keris, een mini-pasar gevuld met Indonesische snuisterijen, advies over de kris, en de verkoop van oliën en diverse gebruiksartikelen. Natuurlijk vind je ook een kraampje met lekkere Indische lekkernijen. 

Tussendoor kun je ook genieten van de Silat Melayu Keris Lok 9. Een Pentjak Silat dans met de kris. Binnen de Silat stijl Lok 9 wordt er zowel het mannelijke en vrouwelijke spel gespeeld wat Jantan en Betina heet. Vrij uniek, want de keris wordt niet heel veel gebruikt binnen de Pentjak Silat.

 

Route langs de krissen

Speciaal voor kinderen (maar ouders mogen natuurlijk ook mee) neemt krissenliefhebber en leraar Leo Lindeman, de bezoekers mee langs de krissen. Bij elke kris hoort een persoonlijk verhaal, en Leo vertelt je de weetjes, mythes en verhalen omtrent de kris. Ontdek de betekenissen en symbolen van de kris!

Tussen Kunst en Keris

In het eethuis van Taman Indonesia vindt zowel een lezing over de keris, als een bijzondere talkshow plaats: Tussen Kunst & Kris. Heb jij een kris op zolder liggen? Neem hem dan mee*, en laat hem door de experts bekijken. Wellicht heeft de kris zo’n bijzonder verhaal, en zal hij worden vertoond bij de show ‘Tussen Kunst & Keris’!

*wil je je kris meenemen, let dan wel op dat je hem op de gepaste wijze vervoert. Je dient je kris ingewikkeld in doeken, dus geheel verpakt, te vervoeren. Pas aangekomen in de ruimte van Taman Indoensia, mag de kris uit de verpakking worden gehaald.

 

Inleiding (lezing) Wat is een Kris?

  • 13:30 – 14.15 door krissen expert Richard Gout

 

Talkshow ‘Tussen Kunst en Kris ‘ 

  • 14:30 – 15:30

 kris

 

Kinderprogramma: speurtocht & tentoonstelling

Tijdens de krissendag is er een tentoonstelling te zien van bijzondere krissen. Krissenkenner en leraar Leo Lindeman zal tijdens de rondleidingen verhalen, weetjes en leuke anekdotes vertellen. Interessant voor jong en oud!

Naast dat de kinderen kunnen speuren tussen de bijzondere krissen, luisteren naar de verhalen van de Empu, de krissensmid, kunnen ze ook meedoen met een wedstrijd: Maak je eigen Pamor Patroon, en design jouw persoonlijke kris!

 

Meer weten over de keris? 

Misschien is de Masterclass dan wat voor jou? Klik door naar de Masterclass >>

Krissendag
Evenement
Krissendag - 23-02-2020

KRISSENDAG

Leerzame dag over de Kris

VOORJAARSVAKANTIE

In de voorjaarsvakantie 15 februari tot 1 maart dagelijks geopend van 12 tot 17 uur.

WORKSHOP 

Botanische kunstfotografie, micro-onderwaterfotografie, collages en stillevens.

CADEAUBON

Voor 2 personen