Taman Online

Dierenpark Taman Indonesia gaat online !

Voor deze winter had dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote iets nieuws bedacht; een cultureel winterprogramma rondom de tentoonstelling ‘Wayang Stories’. Helaas gooide het COVID-19 roet in het eten, en ontvangt de tentoonstelling niet de aandacht die zij verdient. Daarom laat het dierenpark nu online haar tentoonstelling en haar park zien middels diverse activiteiten.

Wayangspreekuur

Vooral de wayang spreekuren waren een succes. Mensen kunnen foto’s sturen van hun wayangpoppen, die live via instagram @wayangstories worden besproken door een wayang kenner. Zo hoor je waar de pop vandaan komt en welk figuur uit welk verhaal hij voorstelt. Deze spreekuren zullen bij genoeg animo herhaalt worden.

Het Wayangspreekuur van 28 februari kun je terugzien op instagram via de IGTV van @wayangstories. Hierin worden de bekende Rama en Shinta besproken, maar ook de mooie cepak poppen uit Cirebon. De bijzondere pop Durga passeerde ook nog de revue.  

Bij voldoende aanmeldingen zullen we in maart weer een spreekuur houden. Heb je dus een bijzondere wayangpop in huis, maak er een foto van en mail deze naar info@taman-indonesia.nl. Wie weet bespreken we jouw pop in de het volgende spreekuur!

durga

 Voorstelling Kantjil en de Tijger 

Afgelopen 21 februari vond er een schaduwtheater voorstelling plaats bij Taman Indonesia, gespeeld door Liesbeth Duyf van 't zilveren belletje. Deze voorstelling, Kantjil en de Tijger, en het interview met Liesbeth naderhand over het poppenspel is te zien op ons you tube kanaal. Heel mooi en interessant hoe dit tot stand is gekomen!

De tentoonstelling ‘Wayang Stories’ zal verlengd worden tot en met 25 april.

Vrijwilligers gezocht

De nationale vrijwilligersdag van NLdoet is verplaatst naar 28 & 29 mei, maar Taman Indonesia zoekt 1 of 2 vrijwilligers die op12 maart aan de slag kunnen om te helpen met de insectenweide. Ben je handig, of houd je van tuinieren en wil je een dierenpark in nood een handje helpen? Meld je dan aan via info@taman-indonesia.nl. Uiteraard helemaal coronaproof.

 Lemper Workshop 19 maart  

De online workshops van chefkok Stanly Rutte (Rumah Rasa) zijn zo’n gezellig succes, en de vraag naar lemper blijft maar groeien. Daarom hebben we besloten een hele workshop aan lemper, het lekkere kleefrijstrolletje, te wijden. Lemper van kip, rund, vis, vegetarisch, noem het maar op. Ze passeren allemaal de revue. Met als bijzondere gast, de oermoeder van de kok! Zij leert je de fijne kneepjes van het lemper rollen. Kaarten kun je bestellen via https://www.taman-indonesia.nl/Agenda/Workshop-Indonesian-Streetfood:-Lemper

Steun Taman Indonesia en koop een crisispakket voor de lente

Nu de zon weer schijnt, en iedereen weer zin heeft om naar buiten te gaan, huilen we. Het park is nog steeds gesloten, en het kan zelfs nog wel even duren.

Wil je het park steunen, koop dan een crisispakket. Deze maand staan de pakketten in het teken van de lente. Elk pakket wordt met liefde gevuld omtrent het thema lente, zoals tropische zaden, stekjes en vrolijkheid. Laat 'Lente' achter in de opmerkingen, dan maken we een speciaal pakketje voor je! De pakketten kun je hieronder bestellen:

 

 

Taman Online
26-02-2021
Taman Online

Wie zoet is krijgt lekkers!

Pandan Bonbons

KOOP EEN INDO GIFT BOX

 en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het najaar

Stem op ons voor Leukste Uitje!

We zijn genomineerd door de ANWB