Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Workshop botanische kunstfotografie

Workshop Botanische Kunstfotografie 7 maart 2019

Tijdens deze ruim 4 uur durende workshop in het prachtige Taman Indonesia krijg je inzicht in de betoverende geschiedenis van de botanische fotografie. Naast dat we inspirerende vormen en stromingen met je bespreken, die deze kunstvorm rijk is, gaan we op rondleiding langs de exotische Indische specerijen en samen aan de slag.

Met je eigen digitale camera experimenteer je met fotografie van planten en bloemen middels micro onderwaterfotografie, collages, stillevens en kunstfotografie.

 

 Petra Schoonewil

 

De workshop is gebaseerd op botanische fotografie met het accent op exotische fotografie. Er is een hernieuwde interesse in de hedendaagse fotografie voor bloemen en planten als onderwerp. Een interessant onderzoeksgebied om je te laten onderdompelen en hiermee aan de slag te gaan.

Programma 7 maart 2019

Na een inspirerende presentatie over de geschiedenis van de botanische kunst krijgen we een smaakvolle rondleiding van Marlisa Wareman in de specerijenkas. Hier doen wij inspiratie op om samen aan de slag te gaan.

We werken binnen (of buiten ) op deze inspirerende plek en gebruiken water, bloemen, planten, object trouvé en andere natuurgerelateerde materialen om een onderwatersfeer te kunnen creëren.

Hierbij wordt je begeleidt door Esther Prinsze (fotograaf) en Charlotte van der Heiden (designer)

 

10:00 Welkom/inloop en kopje koffie + spekkoek

10:30 Geschiedenis botanische kunst en fotografie + fototechnische instructie

11:10 Rondleiding door de exotische specerijenkas door directeur Marlisa Wareman zelf

11:30 Aan de slag in het overdekte paviljoen: 3 natte en 1 droge opstelling.

13:00 Lunch

13:40 Nabespreking

 14:15 Einde workshop

14:30 Tijd om het park te bezichtigen

17:00  Sluitingstijd park

 

 

Deelnemers

min. 11 deelnemers
max. 20 deelnemers (op twee workshopleiders)

Kosten

De kosten voor de gehele dag zijn 59,50 per persoon. Dit is inclusief workshop, toegang tot het dierenpark, koffie met spekkoek, heerlijke Indonesische lunch (Nasi Goreng met sate) en een drankje.

Abonneehouders

De kosten voor abonneehouders zijn voor de gehele dag zijn 49,50 per persoon. Dit is inclusief workshop, toegang tot het dierenpark, koffie met spekkoek, heerlijke Indonesische lunch (Nasi Goreng met sate) en een drankje. 

Praktisch

Deelnemers dienen een eigen digitale camera met kabel (voor USB ingang) mee te nemen om het gemaakte werk te kunnen delen in de groep. Onderwatercamera, onderwaterhoes, camerastatief en macrolens zijn niet nodig, maar mogen worden meegebracht.

 

Aanmelden

 Wil je aanmelden voor deze workshop bestel de kaarten via het bestelformulier bovenaan deze pagina. U betaald dan 1 euro reserverings- en transactiekosten en u heeft de ticktes direct in huis. Niet online bestellen? Mail dan naar reserveringen@taman-indonesia.nl o.v.v. Workshop Botanische Kunstfotografie.