Bekijk hier al onze specerijen en kom meer te weten over heerlijke kruiden en fantastische smaakmakers! Zoek de specerij die je in je volgende gerecht wil gebruiken!
De Orchidee is een prachtige en populaire plant. De orchidee dankt zijn populariteit mede aan de lange levensduur.
Deze vrucht heet ook wel stervrucht, omdat de plakjes carambola op een ster lijken.
Tempelboom
Van oorsprong groeide vijf-in-één-kruid alleen in zuidelijk en Oost-Afrika.
In Indonesië wordt deze plant Daun Dewa genoemd, (wat letterlijk plant van God betekent) of Daun Sambung.
In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin.
Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha.
Djinten is een plant uit de schermbloemen familie, zusje van bijvoorbeeld anijs, karwij en venkel. We gebruiken eigenlijk alleen de zaadjes. Onmisbaar in de Indonesische keuken, maar ook daarbuiten wordt het veel gebruikt. Oerhollands is de komijnenkaas.
De Aziatische waternavel is een beroemde plant uit Zuid Azie. Hij wordt in veel gerechten gebruik, en bekend om haar medische werking.
Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak.
Maleisische rozenappel
Diegene, die ooit guaven in de tropen of subtropen heeft gegeten, zal dit nooit meer vergeten!
De vruchten van de limoenboom kleine groene ronde vruchten, het formaat van een mandarijn.
Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet.
De pinda ook wel aardnoot word genoemd
Het is wonderlijk. In Indonesië, de op twee na grootste cacaoproducent ter wereld, wordt nauwelijks chocolade gemaakt.
Colocasia esculenta of Olifantsoor plant wordt overal ter wereld in tropische regio geteeld voor de eetbare knol.
Chinese roos is een plant uit de kaasjeskruidfamilie
Ketoembar bestaat uit het gemalen zaad van de korianderplant. De zaadjes hebben juist een kruidige, aromatische smaak die lijkt op anijs en sinaasappel.
In Indonesië komen de Robusta koffieplanten voor. Hoewel de smaak minder rijk is dan Arabica koffie, heeft Robusta het economische voordeel ze het goed gedijt in makkelijk toegankelijk laagland terwijl het goed bestand is tegen vele ziektes.
Kattensnor, de plant waarvan Javaanse nierthee is gemaakt, wordt in Indonesië kumis kucing genoemd
Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak.
Laos is een populair kruid in de Indonesische keuken.
Deze vrucht is verwant aan de ramboetan (minder sappig en zoet, steviger), de kapoelasan, de korlan, de knippa, de pitomba, longan en de aki.
De mango is misschien wel de belangrijkste vrucht uit de tropen.
Het meest geurende plantje van Indonesië
Nangka is familie van de broodvrucht.
De bekende hippiegeur! Patchoeli is een struikje van ongeveer 1 m hoogte met harige stengels, grote aromatische, donzige bladeren en heeft zijn oorsprong in tropisch Azië
Oorspronkelijk is rijst geen waterplant, maar heeft zich heel lang geleden door middel van kweken en natuurlijke selectie aangepast aan de onderwater staande velden.
De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van Indonesische rijst- en curryschotels.
De papaja is de vrucht van een meloenboom en wordt dan ook "boommeloen" genoemd.
Bittermeloen is een langwerpige, groene vrucht die eruit ziet als een rare komkommer bedekt met glanzende wratten die bij sommige varianten zelfs heel puntig kunnen zijn.
De passievrucht is wellicht een van de lekkerste vruchten ter wereld.
Teakboom
De kokospalm of klapperboom behoort tot de palmenfamilie (Palmae of Arecaceae).
De betelnoot (of arekanoot) is het zaad van de betelpalm. Botanisch gezien is een noot geen zaad maar een type vrucht, en in het geval van de betelpalm is ook de vrucht geen noot, maar een steenvrucht.
De bananenplant wordt vaak bananenboom genoemd, omdat hij een schijnstam heeft
Currybladboom
De vlezige vruchten van de vele soorten peperplanten kunnen 1 tot 20 centimeter lang zijn. De chilipeper wordt ook wel Spaanse peper genoemd of lombok.
De salak is de meest gekweekte palm uit het geslacht Salacca. Er zijn aparte mannelijke en vrouwelijke palmen. De bloemen groeien dicht bij de grond.
Sereh, in het Nederlands citroengras, is een echte smaakmaker. Deze grassoort kun je gekneusd of heel in je boemboes meekoken. Ideaal voor bijvoorbeeld vleesgerechten of een heerlijke soep zoals Soto Ayam.
Cassave of >maniok is een eetbare wortelknol
De Zuurzak wordt ook wel liefkozend Durian Belanda genoemd.
De avocado is een boom uit Centraal-Amerika, die tegenwoordig ook veel in Indonesie geteeld wordt.
Suikerriet kwam waarschijnlijk in Nieuw-Guinea en delen van Indonesië in het wild voor.
hee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië.
Treugvijg
Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.
Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd?
Adopteer een dieren laat je verrassen!
Verwen je geliefde
voor valentijn!
Kallenkote 53, 8345 HE, Kallenkote
0521 511189
Of neem contact op voor meer informatie