SPECERIJENROUTE


Bekijk hier al onze specerijen en kom meer te weten over heerlijke kruiden en fantastische smaakmakers! Zoek de specerij die je in je volgende gerecht wil gebruiken!

Anggrek

Anggrek

De Orchidee is een prachtige en populaire plant. De orchidee dankt zijn populariteit mede aan de lange levensduur.

Blimbing Emas

Blimbing Emas

Deze vrucht heet ook wel stervrucht, omdat de plakjes carambola op een ster lijken.

Daun Bangun Bangu

Daun Bangun Bangu

Van oorsprong groeide vijf-in-één-kruid alleen in zuidelijk en Oost-Afrika.

Daun Dewa

Daun Dewa

In Indonesië wordt deze plant Daun Dewa genoemd, (wat letterlijk plant van God betekent) of Daun Sambung.

Daun Kari

Daun Kari

In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin.

Daun salam

Daun salam

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha.

Djinten

Djinten

Djinten is een plant uit de schermbloemen familie, zusje van bijvoorbeeld anijs, karwij en venkel. We gebruiken eigenlijk alleen de zaadjes. Onmisbaar in de Indonesische keuken, maar ook daarbuiten wordt het veel gebruikt. Oerhollands is de komijnenkaas.

Jahe

Jahe

Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak.

Jambu Air

Jambu Air

Maleisische rozenappel

Jeruk

Jeruk

De vruchten van de limoenboom kleine groene ronde vruchten, het formaat van een mandarijn.

Jeruk Purut

Jeruk Purut

Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet.

Kakao

Kakao

Het is wonderlijk. In Indonesië, de op twee na grootste cacaoproducent ter wereld, wordt nauwelijks chocolade gemaakt.

Keladi

Keladi

Colocasia esculenta of Olifantsoor plant wordt overal ter wereld in tropische regio geteeld voor de eetbare knol.

Kemangi

Kemangi

Kembang Sepatu

Kembang Sepatu

Chinese roos is een plant uit de kaasjeskruidfamilie 

Ketoembar

Ketoembar

Ketoembar bestaat uit het gemalen zaad van de korianderplant. De zaadjes hebben juist een kruidige, aromatische smaak die lijkt op anijs en sinaasappel.

Kopi

Kopi

In Indonesië komen de Robusta koffieplanten voor. Hoewel de smaak minder rijk is dan Arabica koffie, heeft Robusta het economische voordeel ze het goed gedijt in makkelijk toegankelijk laagland terwijl het goed bestand is tegen vele ziektes.

Kumis kucing

Kumis kucing

Kattensnor, de plant waarvan Javaanse nierthee is gemaakt, wordt in Indonesië kumis kucing genoemd

Lada

Lada

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak.

Lengkuas

Lengkuas

Laos is een populair kruid in de Indonesische keuken.

Lici

Lici

Deze vrucht is verwant aan de ramboetan (minder sappig en zoet, steviger), de kapoelasan, de korlan, de knippa, de pitomba, longan en de aki.

Mango

Mango

De mango is misschien wel de belangrijkste vrucht uit de tropen.

Melati

Melati

Het meest geurende plantje van Indonesië

Nangka

Nangka

Nangka is familie van de broodvrucht.

Nilam

Nilam

De bekende hippiegeur! Patchoeli is een struikje van ongeveer 1 m hoogte met harige stengels, grote aromatische, donzige bladeren en heeft zijn oorsprong in tropisch Azië

Padi

Padi

Oorspronkelijk is rijst geen waterplant, maar heeft zich heel lang geleden door middel van kweken en natuurlijke selectie aangepast aan de onderwater staande velden.

Pandan

Pandan

De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels.

Papaya

Papaya

De papaja is de vrucht van een meloenboom en wordt dan ook "boommeloen" genoemd.

Pare

Pare

Bittermeloen is een langwerpige, groene vrucht die eruit ziet als een rare komkommer bedekt met glanzende wratten die bij sommige varianten zelfs heel puntig kunnen zijn.

Passiflora

Passiflora

De passievrucht is wellicht een van de lekkerste vruchten ter wereld.

Pohon Jati

Pohon Jati

Teakboom

Pohon Kelapa

Pohon Kelapa

De kokospalm of klapperboom behoort tot de palmenfamilie (Palmae of Arecaceae).

Pohon Pinang

Pohon Pinang

De betelnoot (of arekanoot) is het zaad van de betelpalm. Botanisch gezien is een noot geen zaad maar een type vrucht, en in het geval van de betelpalm is ook de vrucht geen noot, maar een steenvrucht.

Pohon pisang

Pohon pisang

De bananenplant wordt vaak bananenboom genoemd, omdat hij een schijnstam heeft

Pokok Kari

Pokok Kari

Currybladboom

Rawit

Rawit

De vlezige vruchten van de vele soorten peperplanten kunnen 1 tot 20 centimeter lang zijn. De chilipeper wordt ook wel Spaanse peper genoemd of lombok.

Sereh

Sereh

Sereh, in het Nederlands citroengras, is een echte smaakmaker. Deze grassoort kun je gekneusd of heel in je boemboes meekoken. Ideaal voor bijvoorbeeld vleesgerechten of een heerlijke soep zoals Soto Ayam.

Sirsak

Sirsak

De Zuurzak wordt ook wel liefkozend Durian Belanda genoemd.

Tebu

Tebu

Suikerriet kwam waarschijnlijk in Nieuw-Guinea en delen van Indonesië in het wild voor.

Teh

Teh

hee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië.

PASAR BUNGA


Indonesische lente pasar vol planten en bloemen.

PASAR SATÉ


Een weekend vol Lekker Saté.

EETHUIS


Informatie over ons eethuis.

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia