`

SPECERIJENROUTE


Bekijk hier al onze specerijen en kom meer te weten over heerlijke kruiden en fantastische smaakmakers! Zoek de specerij die je in je volgende gerecht wil gebruiken!

Anggrek

Anggrek

De Orchidee is een prachtige en populaire plant. De orchidee dankt zijn populariteit mede aan de lange levensduur.
Blimbing Emas

Blimbing Emas

Deze vrucht heet ook wel stervrucht, omdat de plakjes carambola op een ster lijken.
Bunga Kambodya

Bunga Kambodya

Tempelboom
Daun Bangun Bangu

Daun Bangun Bangu

Van oorsprong groeide vijf-in-één-kruid alleen in zuidelijk en Oost-Afrika.
Daun Dewa

Daun Dewa

In Indonesië wordt deze plant Daun Dewa genoemd, (wat letterlijk plant van God betekent) of Daun Sambung.
Daun Kari

Daun Kari

In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin.
Daun salam

Daun salam

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha.
Djinten

Djinten

Djinten is een plant uit de schermbloemen familie, zusje van bijvoorbeeld anijs, karwij en venkel. We gebruiken eigenlijk alleen de zaadjes. Onmisbaar in de Indonesische keuken, maar ook daarbuiten wordt het veel gebruikt. Oerhollands is de komijnenkaas.
Gotu Kola

Gotu Kola

De Aziatische waternavel is een beroemde plant uit Zuid Azie. Hij wordt in veel gerechten gebruik, en bekend om haar medische werking.
Jahe

Jahe

Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak.
Jambu Air

Jambu Air

Maleisische rozenappel
Jambu Biji

Jambu Biji

Diegene, die ooit guaven in de tropen of subtropen heeft gegeten, zal dit nooit meer vergeten!
Jeruk

Jeruk

De vruchten van de limoenboom kleine groene ronde vruchten, het formaat van een mandarijn.
Jeruk Purut

Jeruk Purut

Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet.
Kacang Tanah

Kacang Tanah

De pinda  ook wel aardnoot word genoemd
Kakao

Kakao

Het is wonderlijk. In Indonesië, de op twee na grootste cacaoproducent ter wereld, wordt nauwelijks chocolade gemaakt.
Keladi

Keladi

Colocasia esculenta of Olifantsoor plant wordt overal ter wereld in tropische regio geteeld voor de eetbare knol.
Kemangi

Kemangi

Kembang Sepatu

Kembang Sepatu

Chinese roos is een plant uit de kaasjeskruidfamilie 
Ketoembar

Ketoembar

Ketoembar bestaat uit het gemalen zaad van de korianderplant. De zaadjes hebben juist een kruidige, aromatische smaak die lijkt op anijs en sinaasappel.
Kopi

Kopi

In Indonesië komen de Robusta koffieplanten voor. Hoewel de smaak minder rijk is dan Arabica koffie, heeft Robusta het economische voordeel ze het goed gedijt in makkelijk toegankelijk laagland terwijl het goed bestand is tegen vele ziektes.
Kumis kucing

Kumis kucing

Kattensnor, de plant waarvan Javaanse nierthee is gemaakt, wordt in Indonesië kumis kucing genoemd
Lada

Lada

Peper is een in de keuken gebruikte specerij met een zeer scherpe smaak.
Laos

Laos

De laos is net als de gemberwortel een geneeskrachtig middel. Ook heeft het bijna dezelfde smaak als gember. Er zit alleen een vleugje citrus bij, waardoor het net anders smaakt.
Lengkuas

Lengkuas

Laos is een populair kruid in de Indonesische keuken.
Lici

Lici

Deze vrucht is verwant aan de ramboetan (minder sappig en zoet, steviger), de kapoelasan, de korlan, de knippa, de pitomba, longan en de aki.
Lychee

Lychee

De lychee komt van oorsprong uit China, maar wordt vooral geïmporteerd vanuit Zuid-Afrika, Israël* en Azië.
Mango

Mango

De mango is misschien wel de belangrijkste vrucht uit de tropen.
Melati

Melati

Het meest geurende plantje van Indonesië
Nangka

Nangka

Nangka is familie van de broodvrucht.
Nilam

Nilam

De bekende hippiegeur! Patchoeli is een struikje van ongeveer 1 m hoogte met harige stengels, grote aromatische, donzige bladeren en heeft zijn oorsprong in tropisch Azië
Padi

Padi

Oorspronkelijk is rijst geen waterplant, maar heeft zich heel lang geleden door middel van kweken en natuurlijke selectie aangepast aan de onderwater staande velden.
Pandan

Pandan

De pandan plant is een tropische plant die groeit in vele delen van Azië. Deze plant wordt veel in gerechten gebruikt als smaakmaker.
Papaya

Papaya

De papaja is de vrucht van een meloenboom en wordt dan ook "boommeloen" genoemd.
Pare

Pare

Bittermeloen is een langwerpige, groene vrucht die eruit ziet als een rare komkommer bedekt met glanzende wratten die bij sommige varianten zelfs heel puntig kunnen zijn.
Passiflora

Passiflora

De passievrucht is wellicht een van de lekkerste vruchten ter wereld.
Pohon Jati

Pohon Jati

Teakboom
Pohon Kelapa

Pohon Kelapa

De kokospalm of klapperboom behoort tot de palmenfamilie (Palmae of Arecaceae).
Pohon Pinang

Pohon Pinang

De betelnoot (of arekanoot) is het zaad van de betelpalm. Botanisch gezien is een noot geen zaad maar een type vrucht, en in het geval van de betelpalm is ook de vrucht geen noot, maar een steenvrucht.
Pohon pisang

Pohon pisang

De bananenplant wordt vaak bananenboom genoemd, omdat hij een schijnstam heeft
Pokok Kari

Pokok Kari

Currybladboom
Rawit

Rawit

De vlezige vruchten van de vele soorten peperplanten kunnen 1 tot 20 centimeter lang zijn. De chilipeper wordt ook wel Spaanse peper genoemd of lombok.
Salak

Salak

De salak is de meest gekweekte palm uit het geslacht Salacca.  Er zijn aparte mannelijke en vrouwelijke palmen. De bloemen groeien dicht bij de grond.
Sereh

Sereh

Sereh, in het Nederlands citroengras, is een echte smaakmaker. Deze grassoort kun je gekneusd of heel in je boemboes meekoken. Ideaal voor bijvoorbeeld vleesgerechten of een heerlijke soep zoals Soto Ayam.
Singkong

Singkong

Cassave of >maniok is een eetbare wortelknol
Sirih

Sirih

De sirih, in het Nederlands vertaald naar beterpeper, komt van oorsprong uit zuidoost Azië, mogelijk Maleisië. Deze plant staat vooral bekend door het gebruik van het betelkauwen.
Sirsak

Sirsak

De Zuurzak wordt ook wel liefkozend Durian Belanda genoemd.
Tanaman Alpukat

Tanaman Alpukat

De avocado is een boom uit Centraal-Amerika, die tegenwoordig ook veel in Indonesie geteeld wordt. 
Tebu

Tebu

Suikerriet kwam waarschijnlijk in Nieuw-Guinea en delen van Indonesië in het wild voor.
Teh

Teh

hee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië.
Waringin boom

Waringin boom

Treugvijg

Expositie 2024

Balans van de Oervolkeren

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

Meer info

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024