Een dierenpark vol cultuur en dieren uit het prachtige Indonesië. 

In de dierentuin vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië.

De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières van de dierentuin, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de edelpapegaaien zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo's of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

LoewakDe Loewak (Luwak)

Ook zijn er een aantal Indonesische zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de tokeh en slangen.

De dieren in dierenpark Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Ontdek zelf de unieke cultuur van Indonesië.

Naast de dieren is er veel van de Indonesische cultuur te zien, van Batik tot Wayang en van de Kris tot houtsnijwerk. Enge maskers, mooie dansen en prachtige schilderijen en beelden. Veel staat tentoongesteld in de expositieruimte en je komt ook allerlei mooie dingen tegen op je tocht door de tuin en het dierenpark. Hou je ogen goed open en ontdek het zelf.

batik pattroon met vogelsBatik patroon met vogels 

De heerlijke keuken en de smaken van Indonesië

Naast de dieren en de cultuur is eten een belangrijk onderdeel van het Indonesische en Indische leven. In het eethuis serveren wij lekkere Indische gerechten en snacks. Het leuke is dat veel van de kruiden en specerijen die voor de unieke Indische smaak zorgen, ook groeien in onze eigen tropische specerijentuin. Laat je verleiden door de lekkere geuren en smaken die Indonesië te bieden heeft.

SateEn natuurlijk lekker eten

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het voorjaar 2023

We zijn genomineerd door de ANWB

ONZE OPENINGSTIJDEN

Nov - Feb gesloten.
Voorjaarsvakantie 25 feb - 5 mrt
elke dag geopend van 12h - 17h
Met Expo Batik Stories
Maart weekenden geopend van 12h -17h
April - Nov elke dag geopend behalve do & vrij
Mei - Zomer - Herfst vakantie
elke dag geopend

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie

tripadvisor reviews taman indonesia