`

Een dierenpark vol cultuur en dieren uit het prachtige Indonesië. 

In de dierentuin vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesië.

De prachtigste tropische vogels vind je in de verschillende volières van de dierentuin, waar de vogels los vliegen en je ze van dichtbij en actief kunt bekijken. Zo kun je de mooie kleuren van de edelpapegaaien zien, de nestjes van de rijstvogeltjes of de capriolen van de gaailijsters. Ook kun je nog even kletsen met de Beo's of gewoon lekker luisteren naar de mooie zangkunsten van de gevleugelde bewoners van Taman Indonesia Zoo.

Ook zijn er een aantal Indonesische zoogdieren te bewonderen. De actieve kleinklauwotters die altijd druk zijn. Of de Loewak, een bijzonder dier wat de bonen uitpoept voor de duurste koffie ter wereld. En hoog in de bomen vind je de Binturong, die alles rustig van bovenaf bekijkt. Daarnaast zijn er nog enkele spannende dieren te ontdekken zoals de tokeh en slangen.

De dieren in dierenpark Taman Indonesia wonen in een sfeervol ingericht park, waar je ook nog veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven.

Ontdek zelf de unieke cultuur van Indonesië.

Naast de dieren is er veel van de Indonesische cultuur te zien, van Batik tot Wayang en van de Kris tot houtsnijwerk. Prachtige maskers, mooie  Javaanse dansen en prachtige schilderijen en beelden. Bijzondere items staat tentoongesteld in de expositieruimte en je komt ook allerlei mooie dingen tegen op je tocht door de tuin en het dierenpark. Hou je ogen goed open en ontdek het zelf.

batik pattroon met vogelsBatik patroon met een canting, een waspen

De heerlijke keuken en de smaken van Indonesië

Naast de dieren en de cultuur is eten een belangrijk onderdeel van het Indonesische en Indische leven. In het eethuis serveren wij lekkere Indische gerechten en snacks. Het leuke is dat veel van de kruiden en specerijen die voor de unieke Indische smaak zorgen, ook groeien in onze eigen tropische specerijentuin. Laat je verleiden door de lekkere geuren en smaken die Indonesië te bieden heeft.

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024

ONZE OPENINGSTIJDEN

31 maart & 1 april geopend (Pasen) 
April - Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie