Taman Indonesia heeft ook een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Ketoembar-Koriander

Ketoembar bestaat uit het gemalen zaad van de korianderplant. De zaadjes hebben juist een kruidige, aromatische smaak die lijkt op anijs en sinaasappel. In Indonesische gerechten wordt zeer veel ketoembar gebruikt, meestal in combinatie met komijn, in de vaste verhouding 2:1.



Koriander in de keuken

Een heerlijke, aromatische toevoeging aan verschillende gerechten. Het wordt gebruikt in diverse wereldkeukens; de Oosterse bijvoorbeeld, maar ook in de Mexicaanse en de Noord-Afrikaanse.

Lekker bij…Bonenschotels, curry’s, tortilla’s, Oosterse gerechten en stoofpotjes met rund of lam. Zalig bij kool, rode bieten, avocado, in soepen en marinades. Kan zowel bij zoete als hartige gerechten.

Medische werking

Heilzaam? Jazeker. Zet koriander in als je last hebt van een opgeblazen gevoel of darmgassen. Het bevordert de eetlust en de spijsvertering, werkt pijnstillend en helpt tegen indigestie en migraine. Zalf gemaakt van koriander helpt tegen aambeien en pijnlijke gewrichten.

 

Oorsprong De oudste vermelding van koriander stamt uit 1550 voor Christus, in een beschrijving over de hangende tuinen van Babylon. Hippocrates gebruikte koriander als medicijn. De Romeinen verspreidden het naar Europa.