`

 

Bijzonder bezoek bij afsluiting Wayang Stories

Afgelopen 27 juni 2021 kreeg Taman Indonesia erg bijzonder bezoek! De Indonesische Ambassadeur Bapak Mayerfas en onze burgemeester Rob Bats kwamen een kijkje nemen bij de afsluiting van onze expositie Wayang Stories.

Deze expositie ging over Wayang, het Indonesische schimmenspel en met unieke collectie aan Wayang poppen en meerdere lezingen, workshops en voorstellingen. Dit culturele programma is een samenwerking tussen dierentuin directrice Marlisa Wareman en museum curator Suzanne Wallinga.

 

Deze tentoonstelling luid een nieuw tijdperk aan voor Taman: ‘Met deze stap slaan we een richting op naar meer cultuur, meer educatie en bijzondere Indonesian artifacts. Met de expositie hebben we bijvoorbeeld een project gedaan met een paar scholen in de buurt, wat erg geslaagd was. En dat smaakt naar meer!’

De prachtige tentoonstelling werd afgesloten met een indrukwekkende dans van Dwi Bhumi Balinese dans & cultuur en Laut Biru producties. Tijdens deze dans werd het verhaal Legong Jobog uitgevoerd uit de Ramayana epos over de apentweeling Subali & Sugriwa.

 Dwi Bhumi

Onze burgemeester was ook erg onder de indruk „Een bijzondere eer dat de heer Bapak H.E. Mayerfas het dierenpark Taman Indonesia bezoekt”, vond burgemeester Rob Bats. „Het geeft wel aan wat de status is van dit bijzondere dierenpark dat wij in onze gemeente hebben. Een stukje Indonesische cultuur dat wij moeten koesteren”.

 

Het was dus een bijzondere dag voor Taman en wij willen nogmaals de Ambassadeur en de burgemeester bedanken voor hun steun, zeker tijdens deze moeilijke corona tijden.

ambassadeur


Vind je het nou jammer dat je dit evenement hebt gemist? Geen probleem! Komende winter hebben wij een tweede tentoonstelling over de kris, een magisch Indonesisch zwaard. Dus mis het niet!

 

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024

ONZE OPENINGSTIJDEN

31 maart & 1 april geopend (Pasen) 
April - Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie