`

Workshops Batikken voor Familieherinneringen.

Workshops Batikken voor Familieherinneringen.

“Het batikken is tekenen met licht dat staat voor verbinding Verleden, Heden en Toekomst”

Techniek: Je leert batikken op andere materialen dan enkel stof. Je schilderen op jouw persoonlijke kunstwerk met nostalgische foto(kopieën). Gedurende de dag maak je je eigen familieherinnering op karton of een meegebracht kistje of doos. Door de batikwas ontstaat het licht in je kunstwerk.

 Iedereen, van welke afkomst dan ook, kan meedoen en heeft zijn eigen gedenkwaardige familiegeschiedenis. Voor volgende generaties is het een waardevol en beeldend verhaal, voor meer begrip en respect van familiegeschiedenis en herinneringen

Over de kunstenaar Shelly Lapre

Familieherinnering in Koffers van Nederlands-Indië~~Shelly Lapré.

De verhalen over mijn (voor)ouders zijn door mij verbeeld in originele reis- en hutkoffers uit Nederlands-Indië.  Zo is de oude reiskoffer, die gebruikt is door mijn moeder op haar bootreis met haar familie vanuit Indië naar Nederland in 1950, bewerkt met antieke batikstoffen en nostalgische oude familiefoto’s tot een kunstwerk. De reiskoffer staat niet meer ergens onbeduidend weggestopt op zolder, maar wordt nu uitgestald als een soort klankkast van herinneringen aan het leven van mijn familie in Nederlands-Indië.

Met deze workshop wil Shelly jou uitdagen jouw familiegeschiedenis in te duiken. Neem een fotocopy mee van een oude familiefoto niet groter dan 13 x 18 cm. ( en eventueel klein kistje/doos) en ga aan de slag met jouw familie kunstwerk. 

De workshop is voor 8 - 16 personen

Datum: 8 april 2023 14:00-17:00

Kosten: 5 euro p.p. 

Opgave: stuur een mail naar [email protected] ovv workshop familieherinnering

 

Workshops Batikken voor Familieherinneringen.
Workshop
Workshops Batikken voor Familieherinneringen. - 08-04-2023

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024