Edwardsfazant

De Edwards Fazant is vernoemd naar zijn ontdekker Sir Edward Woolridge (1895). Hij komt in het wild nog voor in Vietnam, maar is helaas een bedreigde soort geworden door jacht voor consumptie en door het verdwijnen van leefgebieden, o.a. door de chemische vervuiling ten gevolge van de Vietnam-oorlog. In het jaar 2000 zijn voor het laatst exemplaren in het wild door onderzoekers gezien. Het aantal is in 2010 geschat op minder dan 1000 exemplaren.

--------------------------------------------------------

De Edward fazant leeft op hoogten van ongeveer 300 tot 900 meter in dichte regenwouden. Over het gedrag en de voeding in hun leef omgeving is maar heel erg weinig bekend. Deze Edward fazanten in het park doen mee met een speciaal Europees fokprogramma.

Kinderweetje:

Waarschijnlijk stammen alle Edwardfazanten in Europa af van 15 vogels die in 1923 naar Frankrijk gebracht zijn.

 


Edwardsfazant
Edwardsfazant
Lophura edwardsi

  Terug naar het overzicht van diersoorten...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier

Koop een crisispakket

Koop een cadeaubon

 Koop een jaarkaart

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworksop

 

Verwen je geliefde

voor valentijn!