Koikarper

DeKoi Karper is de nationale vis van Japan. Hoewel een Chinees boek uit de Jin-dynastie (4e eeuw) de Koi vermeldt als een bontgekleurde karper, wordt aangenomen dat het kweken van Koi als siervis in de 19e eeuw in Japan begonnen is, toen rijstboeren ontdekten dat sommige karpers mooier gekleurd waren dan anderen. De opvallende karpers werden gevangen en apart gekweekt. In de 20e eeuw werd een aantal kleurvarianten als norm gesteld, met name wit en rood. Pas in 1914 werden deze normen bekend voor de buitenwereld. Enkele Koi werden toen geschonken aan kroonprins Hirohito.

--------

Deze karpers in de vijver zijn witte karpers met rode en zwarte vlekken, ook wel Taisho Sanshoku (Sanke) genoemd. Volgens de regels mag het zwart mag niet onder de zijlijn komen, het zwart op de borstvinnen erop liggen als een soort streepjes, en geen zwart op het hoofd komen.

 Kinderweetje:

De duurste Koi is geveild in Japan voor 11 miljoen Yen.


Koikarper
Koikarper
Cyprinus rubrofuscus

  Terug naar het overzicht van diersoorten...

We zijn weer geopend!

  • Reserveer van te voren je ticket
  • Maximaal 2 personen samen, tenzij uit 1 gezin
  • Terras is geopend
  • Eethuis is geopend
  • Mondkapje verplicht in binnenruimtes

Heb je verkoudheidsklachten?
Blijf dan thuis!

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Stanly kookt

Op 26 juni neemt de chefkok van Rumah Rasa de keuken over!