Mandarijnspreeuw

De Mandarijnspreeuw komt voor in Zuid-China en in het noorden van Indo-China, maar trekken in de herfst zuidwaarts naar overwinteringsgebieden. Ze trekken zuidwaarts en komen dan tot in Indonesie. Ze verblijven graag in dicht bevolkte gebieden waardoor ze, gewend aan de mens, niet schuw van aard kunnen zijn.

Zoals de meeste spreeuwensoorten nestelen ze in gaten en holtes, van bomen en gebouwen.


Mandarijnspreeuw
Mandarijnspreeuw
Sturnus sinensis

  Terug naar het overzicht van diersoorten...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier
Koop een crisispakket
Koop een cadeaubon
Koop een jaarkaart              Lente Box

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworkshop

Indonesian Streetfood