Muskaatduif

Muskaatduiven plukken vruchten van de bomen. Het opvallende aan deze vogels is, dat ze relatief zeer grote vruchten met flinke pitten in hun geheel doorslikken. Men heeft in hun spijsverteringskanaal vruchten met pitten van 30 x 50mm gevonden. Onder andere muskaatnoten worden door deze duiven gegeten, vandaar dat ze Muskaatduiven worden genoemd. Hij is met zijn 38 cm lengte (incl. staart) een van de grotere soorten.

---------------------

De Witte Muskaatduif, ook wel Bonte Muskaatduif genoemd, leeft vooral in regenwouden, eucalyptus bossen, struikgewassen aan de kust, rivieren, mangroven en kleine eilanden voor de kust in de gebieden van Zuid-Oost Azie, India en Australie.

Kinderweetje:

Muskaatduiven zijn dol op muskaatnoten, en kunnen ze in het geheel opeten!

 


Muskaatduif
Muskaatduif
Ducula bicolor

  Terug naar het overzicht van diersoorten...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier

Koop een crisispakket

Koop een cadeaubon

 Koop een jaarkaart

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworksop

 

Verwen je geliefde

voor valentijn!