`

Bijzondere afsluiting van het seizoen

‘Indonesisch Halloween’ met Balinees dansspektakel

 

Halloween op z’n Indonesisch, dat is dit weekend voor iedereen dichtbij huis mee te beleven bij dierenpark Taman Indonesië, in het Overijsselse Kallenkote vlak bij Steenwijk. Als afsluiting van het seizoen vindt daar op zondag 30 oktober een Balinees dansspektakel plaats  met de Koning der Geesten, de leeuw-draak Barong, en de heks Rangda. Daarna sluit het park voor drie maanden de deuren voor de winter ‘rust’ om alles weer nog mooier te maken voor het nieuwe seizoen.

 

Balinese mythe

‘Barong’ is één van de Balinese dansen, die vaak worden uitgevoerd op het eiland Bali in Indonesië. Ook is Barong de naam van de Koning van de Geesten, de leider van de goede krachten in de Balinese mythologie. De dans is gebaseerd op de eeuwigdurende strijd tussen het Goede en het Kwade. De dans wordt uitgevoerd door twee dansers: de leeuw-draak Barong (het Goede) en Rangda de heks (het Kwade). Er worden onder andere mudra's (handgebaren) gebruikt. Begeleid door gamelanmuziek trekt Rangda (het Kwade) zich aan het eind meestal terug. Op Bali heeft elke dans een sociale en religieuze achtergrond. Hiervan is de Barong dans, een klassiek voorbeeld. De prachtige gebruikte maskers en de kostuums zitten vol met symboliek.

Indonesisch Halloween

De Barong dans wordt op Bali uitgevoerd om de ‘kwade machten’ te verdrijven, net zoals bij het Halloween dat wij kennen. Door het verhaal over de weduwe Rangda de Heks en Barong opnieuw af te spelen, wordt de harmonie in de kosmos weer hersteld. De strijd zal onbeslist eindigen.

Bijzondere afsluiting van het seizoen
28-10-2022
Bijzondere afsluiting van het seizoen

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024

ONZE OPENINGSTIJDEN

31 maart & 1 april geopend (Pasen) 
April - Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie