Bijzondere afsluiting van het seizoen

‘Indonesisch Halloween’ met Balinees dansspektakel

 

Halloween op z’n Indonesisch, dat is dit weekend voor iedereen dichtbij huis mee te beleven bij dierenpark Taman Indonesië, in het Overijsselse Kallenkote vlak bij Steenwijk. Als afsluiting van het seizoen vindt daar op zondag 30 oktober een Balinees dansspektakel plaats  met de Koning der Geesten, de leeuw-draak Barong, en de heks Rangda. Daarna sluit het park voor drie maanden de deuren voor de winter ‘rust’ om alles weer nog mooier te maken voor het nieuwe seizoen.

 

Balinese mythe

‘Barong’ is één van de Balinese dansen, die vaak worden uitgevoerd op het eiland Bali in Indonesië. Ook is Barong de naam van de Koning van de Geesten, de leider van de goede krachten in de Balinese mythologie. De dans is gebaseerd op de eeuwigdurende strijd tussen het Goede en het Kwade. De dans wordt uitgevoerd door twee dansers: de leeuw-draak Barong (het Goede) en Rangda de heks (het Kwade). Er worden onder andere mudra's (handgebaren) gebruikt. Begeleid door gamelanmuziek trekt Rangda (het Kwade) zich aan het eind meestal terug. Op Bali heeft elke dans een sociale en religieuze achtergrond. Hiervan is de Barong dans, een klassiek voorbeeld. De prachtige gebruikte maskers en de kostuums zitten vol met symboliek.

Indonesisch Halloween

De Barong dans wordt op Bali uitgevoerd om de ‘kwade machten’ te verdrijven, net zoals bij het Halloween dat wij kennen. Door het verhaal over de weduwe Rangda de Heks en Barong opnieuw af te spelen, wordt de harmonie in de kosmos weer hersteld. De strijd zal onbeslist eindigen.

Bijzondere afsluiting van het seizoen
28-10-2022
Bijzondere afsluiting van het seizoen

PASAR PADANG

Ontdek de Minangkabau

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in 26 mei 2023

Indofood tours 

Tip van Taman Indonesia

tripadvisor reviews taman indonesia