Een zonnig weekend

Lekker makan op de Pasar Makan


Het is altijd spannend, de weersberichten. Een week geleden beloofde het een koud en nat weekend te worden. Maar naarmate de week vorderde leek het een steeds mooier weekend te worden met een aangename temperatuur, zon en, heel belangrijk, geen regen.

 Een goede rede voor Petan Pedis om zich zonder broek in een peperpak te hijsen en lopend door het park de mensen te vermaken. Dit zorgde voor een brede glimlach bij de bezoekers. Deze brede glimlach veranderde zondag in een schaterlach tijdens de hilarische act van de Indische karikatuur Ricky Risolles. Ricky wilde vlak na de zomervakantie alweer naar Bali, net als kennelijk het halve aanwezige publiek. Naar Bali, ja heerlijk, wij willen ook. Lekker op het strand genieten van een Bintang Biertje of een verfrissende Cendol. En ’s avond op straat ons tegoed doen aan Martabak, een indisch eigerecht. Echte streetfood.

De iets koelere zondag, vergeleken bij de zonnige zaterdag, haalt ons uit de deze droom. Toch treuren wij niet. Want natuurlijk is op deze pasar Makanan óók Martabak te verkrijgen. En saté, bami, nasi en bubur ayam. En ook een bintang biertje.

 Petan Pedis trommelt voor ieder optreden de mensen uit het park naar het podium. Zaterdag toonden enkele oude vandagen al hun pojopojo moves tijdens het concert van Krontjong Toegoe Modern. En vandaag wordt er geschuifeld en zelfs de rock ‘n roll gedanst als Mick met zijn warme stem de voetjes van de vloer krijgt.

 Oom Henk geeft later op de dag nog een demonstratie van zijn kookkunsten. Het recept heeft hij nog geerfd van zijn ouders en die weer van hun grootouders. Oom Henk is niet gierig en deelt het recept uit op papier. Velen willen dit lekkere gerecht zelf ook thuis nog eens kunnen maken.

 Met een buik vol lekker eten en tevredenheid, maken sommigen nog een lollige foto met Ricky Risolles. Ze krijgen zelfs nog een handtekening op zijn laatste cd.

 De laatste mensen verlaten het terras op weg naar huis. Onder licht protest, dat wel. Want het was wel heel erg gezellig.

Een zonnig weekend
16-09-2019
Een zonnig weekend

We zijn weer open

  • We zijn weer open!
  • Je kunt alleen een bezoek brengen als je van te voren reserveert. We hanteren een maximum aantal bezoekers dus bestel je e-ticket op tijd. Aan de deur worden geen kaarten verkocht.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM; Houd 1,5 meter afstand van elkaar. En wanneer je verkoudheidsklachten zoals een loopneus, keelpijn, hoest of koorts hebt, blijf dan thuis. De gezondheid van ons, onze bezoekers en de dieren staat voorop. Alleen op deze manier kunnen we jullie weer laten genieten van het park in deze mooie lente.

Steun Taman in de crisis 

en adopteer een dier!

KOOP ALVAST JE TICKETS

Lees meer

CADEAUBON

Voor 2 personen