`

Kumpulan Pentjak Silat

Kumpulan Pencak Silat Festival met workshops en wedstrijden in Taman Indonesia onthult fascinerende wereld van de spirituele keris

Het festival biedt een uitgebreid programma met workshops, trainingen, demonstraties en lezingen, waar bezoekers aan deel kunnen nemen. Een bijzonder onderdeel vormt op zaterdag de Tanding Golok, het eerste Open Nederlandse Kampioenschap Golok Wedstrijdvechten. In de museumzaal van Taman Indonesia kunnen bezoekers en deelnemers ook kennismaken met de fascinerende wereld van de spirituele keris. Het thema van dit jaar is het gebruik van zogenoemde “blanke wapens”, zowel voor zelfverdediging als voor ceremoniële en spirituele doeleinden.

 

Een van de hoogtepunten van de expositie is de speciale sectie gewijd aan het Kejawen, een mysterieuze en stille groep onder de keris-liefhebbers. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de spirituele betekenis van de keris en hoe deze wordt gebruikt binnen de context van het Kejawen. Er zullen ook prachtige kerissen van gerenommeerde keris-experts, waaronder Paul Rovers, en de indrukwekkende aankleding van een Atjehse vechter van Richard de Rooij, worden tentoongesteld.

 

Om bezoekers verder te informeren en te begeleiden in hun ontdekkingstocht, zal een team van experts aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en inzicht te bieden in de wereld van de keris. Onder de sprekers bevinden zich internationaal erkende keris-kenners zoals Philip Hartmann, die bekendstaat als een wandelende keris-bibliotheek. Hij kan met zijn diepgaande kennis elk aspect van de keris determineren en plaatsen in de juiste historische en regionale context. Andere deskundigen zijn Duncan Reeder, een autoriteit op het gebied van kerisgrepen en symboliek, Ignatius Suprianto, een gerenommeerde kenner en beoefenaar van het Kejawen, en Monica Resowidjodjo, een energiewerker en specialist op het gebied van Kejawen.

 

Het festival biedt ook een unieke gelegenheid voor keris-liefhebbers om hun eigen kerissen en onderdelen mee te nemen en te ruilen of te verkopen op de Keris Ruilbeurs. Bovendien zal Patrick de Vries van De Vries Antiek een selectie van zijn kerissen te koop aanbieden.

 

Carmen van Doornum, een bekende expert op het gebied van krachtstenen en energetische objecten, zal ook aanwezig zijn met haar prachtige collectie batu's, krachtstenen en akar bahar. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen kerissen mee te nemen, zodat ze in een sfeer van gelijkgestemden kunnen worden bekeken en gevoeld.

 

Naast alle interessante activiteiten en de expositie, kunnen bezoekers ook deelnemen aan een kleine quiz waarbij ze de kans krijgen een echte Indonesische batu te winnen door de energie van een steen te voelen. Er zijn ook twee mediums, Maureen Wever en Melanie Webb, aanwezig om energetische consulten en astrologische lezingen aan te bieden.

 

De Koempoelan Pencak Silat is een uniek evenement dat tot doel heeft de kennis over het gebruik van blanke wapens, met name de keris, te vergroten. Het biedt een gevarieerd programma vol educatieve en boeiende activiteiten voor zowel ervaren beoefenaars als nieuwkomers binnen de wereld van de Pencak Silat en het Kejawen.

 

Toegang tot het festival bedraagt €15,-, maar bezoekers die in Pencak Silat kleding verschijnen, betalen slechts €10,-. De entree is inclusief alle workshops van de NPSF.

 

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op de officiële website van Taman Indonesia en die van de Nederlandse Pencak Silat Federatie.

 

www.taman-indonesia.nl

www.npsf.nl

 

Over de NPSF:

De Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) is een toonaangevende organisatie die zich toelegt op het bevorderen van de Pencak Silat in Nederland. Met een sterke nadruk op traditionele waarden, biedt de NPSF trainingen, workshops en evenementen voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars van Pencak Silat. De federatie heeft als doel de kennis en waardering voor de Pencak Silat en zijn culturele achtergrond te vergroten en een gemeenschap van enthousiaste beoefenaars te creëren.

 

 

PROGRAMMA:

 

ZATERDAG 24 JUNI

 

Livemuziek door de traditionele Kendangan groep 'Pertama Pentas'

 

10:00                         Deur open

10:00 - 17:00            Ngobrol Ngobrol, makanan

10:30                         Officiële opening, opening expositie en voorwoord door de Voorzitter                                            NPSF

11:00                         Opening keris ruilbeurs

11:00 - 12:30            Workshop Golok RM David Gallas, training tanding Golok, neem een                                           houten Golok mee!

14:00 - 15:30            Workshop Pencak Silat, Ciung Warnara, Pencak Silat op Kendangan,                                          Guru Leo Lindeman

15:30 - 17:00            Tanding Golok, eerste Open Nederlandse Kampioenschap Golok                                                  Wedstrijdvechten

 

 

ZONDAG 25 JUNI

 

Livemuziek door 'Taman Teman', Indonesische klankconcert, mix van traditionele en moderne muziek instrumenten (Robin Block, Cleo Ian Songono Tjitrodipo, David Gallas

 

10:00                         Deur open

10:00                         Expositie geopend

10:00 - 17:00            Ngobrol Ngobrol, makannan

11:00 - 11:50            Workshop Pukulan Kemajoran, Pendekar Robert Schwab, Guru Rene                                          Cornelissen (poekoelan Satria)

12:00 - 12:50            Workshop Jokotole, Pendekar Paul Rovers

13:00 - 13.50            Workshop Pamor Badai, Pendekar Marlon Tsie en Guru’s van Pamor                                           Badai

14:00 - 14:50            Workshop Kuntao Pencak Silat Imperator, Guru Besar Derby                                                         Haagsma

15:00 - 15:50            Workshop Kempo Silat Linkeroever, Pelatih Antoon Stessels

16:00 - 16:30            Afsluitende gezamelijke Kembang Meditatie, RM David Gallas                                                       Setjodiredjo

Kumpulan Pentjak Silat
19-06-2023
Kumpulan Pentjak Silat

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024