`

NIEUW Het Kraton van Solo

Drukbezochte opening kinderpaleis van de Sultan

Opening Kraton van Solo bij dierenpark Taman Indonesia

 

In het Paasweekend opent het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote weer voor het eerst dit jaar haar poorten voor de bezoekers. Er is deze winter keihard gewerkt aan een aantal nieuwe attracties. Het kraton werd op Goede Vrijdag officieel geopend: een bijzonder, blauw, kinderpaleis van de Sultan van Solo!  

 NIEUW: het kraton van Solo: een kinderpaleis met wayangtheater

Op Vrijdag 29 maart werd het kraton van Solo geopend door Helder, de dochter van de eigenaresse en Colin en Nick, de zonen van vrijwilliger Toon die mee heeft geholpen aan de bouw van het wayangtheater. Ze mochten de grote gele strik van de deur trekken, waarna er zo’n 40 kinderen naar binnen drommelden om een kijkje te nemen bij het Paleis uit Solo. Het bijzondere van dit paleis op Java, Indonesië, is dat deze helemaal blauw is, en belangrijke voorwerpen uit de Javaanse tradities herbergt. Dit paleis, kraton genaamd, omvangt een batik atelier, een wayangtheater en de verkleedkleding van de Sultan. De kinderen konden plaatsnemen in het nieuwe wayangtheater. Theatergroep Djempol uit Almere heeft voor Taman Indonesia speciale wayangpoppen gemaakt van de dieren uit de Taman. Zo heetten de 2 rijstvogeltjes de kinderen welkom, en zochten ze samen met Daantje de Kakatoe naar Kantjil, het dwerghertje. Na de voorstelling konden de kinderen in het batik atelier zelf wayangpoppen maken van hun favoriete dier en zelf spelen achter het scherm.

De kinderen waren enthousiast en gingen, vaak geïnspireerd door de dieren uit het park, aan de slag. Helder (9 jaar) ' Het leukst vond ik dat je met je eigen pop kon spelen. Ik had een axolotl gemaakt die verdween en daarna weer door zijn mama werd teruggevonden. Ik ga er thuis nog meer maken!'

  

Naast het kraton van Solo bevindt zich de jungle waar kinderen zelf in het schaduwtheater het verhaal van het hertje Kantjil kunnen spelen. Aan de andere zijde is er een batik atelier waar workshops gehouden worden. Het hele weekend vonden er wayang workshops plaats, en op 2de paasdag als afsluiting een Indonesische dansvoorstelling met een echte hofdans van het Kraton (paleis) van Solo.

Wil je ook een keer meedoen met een workshop, of spelen in het wayangtheater? Houd dan onze facebookpagina in de gaten voor de activiteiten : https://www.facebook.com/Taman.Indonesia.Park

 

 

  

NIEUW Het Kraton van Solo
02-04-2024
NIEUW Het Kraton van Solo

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024

ONZE OPENINGSTIJDEN

31 maart & 1 april geopend (Pasen) 
April - Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie