`

Nieuw Borneospel

Onthulling Borneo Spel voor dierenpark Indonesia

Afgelopen weekend is tijdens de Pasar Padang in dierenpark Taman Indonesia, in samenwerking met Wereld Natuur Fonds een nieuw spel onthult; het Borneo Spel.

Met het ‘Borneo spel’ wil het WNF de bezoekers en voornamelijk kinderen informatie geven over de flora en fauna van het regenwoud, de longen van de aarde. Het WNF hoopt de bezoekers te prikkelen en na te laten denken over wat zij, thuis in Nederland, kunnen doen om het oerwoud te behouden.

Het Wereld Natuur Fonds is eerder al begonnen met een project op Borneo om de illegale houtkap tegen de gaan. De grootste bedreiging voor de unieke natuur is de enorme ontbossing voor de aanleg van plantages voor palmolie en productiehout. In het grootste deel van het bos dat daarvoor gekapt is leven de Sumatraanse tijger, de olifant en de orang-oetan. Met het verdwijnen van de bossen verliezen deze dieren hun leefgebied.

De onthulling vond plaats in het park, de eigenaresse Marlisa Wareman en een vrijwilligster Gerda Ariese van het Wereld Natuur Fonds hebben het doek er af gehaald.
Het spel staat in de vogelkijk hut, deze vindt u nadat u de prachtige specerijentuin uitloopt.

Pasar Padang

Over dierenpark Taman Indonesia
Taman Indonesia is een tropisch dierenpark in de Kop van Overijssel. Je vindt er allerlei bijzondere dieren zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en je kunt genieten van Indische hapjes en drankjes. Voor kinderen is er onder andere een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een bijzondere vogelspeurtocht en een leuke wildernisspeeltuin.

www.taman-indonesia.nl

Nieuw Borneospel
21-10-2023
Nieuw Borneospel

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024