Daun Kari - Kerriebladboom

In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin! Samen met koriander geeft het kerrieblad aan menig gerecht een Indisch karakter. Vers of gedroogd te gebruiken, experimenteer lekker met deze smaakmaker! Bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus. De kleine witte bloemen groeien uit tot zwarte bessen, die eetbaar zijn: verwerken tot bijvoorbeeld jam. Vanaf september-oktober moet de plant naar binnen of elders ruim vorstvrij overwinteren. Vanaf april weer naar buiten.

 Hoe te gebruiken?

Als curryblaadjes nog jong en fris zijn kunnen ze als smaakmaker op het einde van een gerecht worden toe gevoegd. De bladeren kunnen ook vers worden ingevroren om later te gebruiken, of worden gedroogd.. Verse blaadjes van een plant zijn natuurlijk wel veel lekkerder in gerechten.

Verzorging van de kerrieboom

Zet de plant op een warme en vooral zonnige plaats in huis of in je serre. Geef de plant regelmatig water, ongeveer een keer per week. In de winter mag het iets minder, 1x per 2 weken, dan houdt de plant rust. Om de curry blaadjes te oogsten kun je ze gewoon afknippen. Neem hiervoor verse jonge blaadjes. Voor het beste resultaat oogst je het beste de blaadjes en niet hele takjes.


Kerriebladboom
Daun Kari
Kerriebladboom

  Terug naar het overzicht van specerijen...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier
Koop een crisispakket
Koop een cadeaubon
Koop een jaarkaart              Lente Box

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworkshop

Indonesian Streetfood