`

Daun Kari - Kerriebladboom

In Zuid-Indië is dit de meest populaire boom om in de Madras kerrie als smaakmaker te dienen. Veel Indiërs hebben standaard deze boom in de tuin! Samen met koriander geeft het kerrieblad aan menig gerecht een Indisch karakter. Vers of gedroogd te gebruiken, experimenteer lekker met deze smaakmaker! Bij ons is de plant in pot te houden en mag ‘s zomers naar buiten. Enige nachtvorst is niet desastreus. De kleine witte bloemen groeien uit tot zwarte bessen, die eetbaar zijn: verwerken tot bijvoorbeeld jam. Vanaf september-oktober moet de plant naar binnen of elders ruim vorstvrij overwinteren. Vanaf april weer naar buiten.

 Hoe te gebruiken?

Als curryblaadjes nog jong en fris zijn kunnen ze als smaakmaker op het einde van een gerecht worden toe gevoegd. De bladeren kunnen ook vers worden ingevroren om later te gebruiken, of worden gedroogd.. Verse blaadjes van een plant zijn natuurlijk wel veel lekkerder in gerechten.

Verzorging van de kerrieboom

Zet de plant op een warme en vooral zonnige plaats in huis of in je serre. Geef de plant regelmatig water, ongeveer een keer per week. In de winter mag het iets minder, 1x per 2 weken, dan houdt de plant rust. Om de curry blaadjes te oogsten kun je ze gewoon afknippen. Neem hiervoor verse jonge blaadjes. Voor het beste resultaat oogst je het beste de blaadjes en niet hele takjes.


Daun Kari
Daun Kari
Kerriebladboom

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024