Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha. /"> Daun salam - Salamblad | dierenpark Taman Indonesia

Daun salam - Salamblad

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha. Het wordt - doorgaans in gedroogde vorm - gebruikt in de Aziatische keuken en wordt ook wel "Indonesische laurier" genoemd. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. In combinatie met Laos galangawortel geeft het de specifieke smaak aan Indonesische groentengerechten zoals sajur lodeh en sajur buncis.

Het blad wordt ook vaak in combinatie met citroengras (sereh) gebruikt.


Salamblad
Daun salam
Salamblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR BUNGA


Indonesische lente pasar vol planten en bloemen.

PASAR SIANG


Een weekend vol Indonesische cultuur.

BAMBOE BOUWEN


Wie maakt het de hoogste toren?

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia