Daun salam - Salamblad

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha. Het wordt - doorgaans in gedroogde vorm - gebruikt in de Aziatische keuken en wordt ook wel "Indonesische laurier" genoemd. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. In combinatie met Laos galangawortel geeft het de specifieke smaak aan Indonesische groentengerechten zoals sajur lodeh en sajur buncis.

Het blad wordt ook vaak in combinatie met citroengras (sereh) gebruikt.


Daun salam
Daun salam
Salamblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het voorjaar 2023

We zijn genomineerd door de ANWB

ONZE OPENINGSTIJDEN

Nov - Feb gesloten.
Voorjaarsvakantie 25 feb - 5 mrt
elke dag geopend van 12h - 17h
Met Expo Batik Stories
Maart weekenden geopend van 12h -17h
April - Nov elke dag geopend behalve do & vrij
Mei - Zomer - Herfst vakantie
elke dag geopend

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie

tripadvisor reviews taman indonesia