Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha. /"> Daun salam - Salamblad

Daun salam - Salamblad

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha. Het wordt - doorgaans in gedroogde vorm - gebruikt in de Aziatische keuken en wordt ook wel "Indonesische laurier" genoemd. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. In combinatie met Laos galangawortel geeft het de specifieke smaak aan Indonesische groentengerechten zoals sajur lodeh en sajur buncis.

Het blad wordt ook vaak in combinatie met citroengras (sereh) gebruikt.


Salamblad
Daun salam
Salamblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

CORONA UPDATE

  • We zijn weer open!
  • Je kunt alleen een bezoek brengen als je van te voren reserveert. We hanteren een maximum aantal bezoekers dus bestel je e-ticket op tijd. Aan de deur worden geen kaarten verkocht.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM; Houd 1,5 meter afstand van elkaar. En wanneer je verkoudheidsklachten zoals een loopneus, keelpijn, hoest of koorts hebt, blijf dan thuis. De gezondheid van ons, onze bezoekers en de dieren staat voorop. Alleen op deze manier kunnen we jullie weer laten genieten van het park in deze mooie lente.

Steun Taman in de crisis 

en adopteer een dier!

KOOP ALVAST JE TICKETS

Lees meer

CADEAUBON

Voor 2 personen