Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha." /> Eugenia polyantha. /"> Daun salam - Salamblad | dierenpark Taman Indonesia

Daun salam - Salamblad

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha. Het wordt - doorgaans in gedroogde vorm - gebruikt in de Aziatische keuken en wordt ook wel "Indonesische laurier" genoemd. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. In combinatie met Laos galangawortel geeft het de specifieke smaak aan Indonesische groentengerechten zoals sajur lodeh en sajur buncis.

Het blad wordt ook vaak in combinatie met citroengras (sereh) gebruikt.


Salamblad
Daun salam
Salamblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR SOTO

19 en 20 OKTOBER

Op deze pasar in de herfst kunnen we genieten van heerlijke warme soto's!

PENTJAK SILAT DAG 

21 OKTOBER

De hele dag in het teken van deze Indonesische vechtsport.

DIERENDAG

Dit weekend vertroetelen we onze dieren natuurlijk nog een beetje voor dierendag! Doe je ook mee?

5 OKTOBER

LEUKSTE UITJE 2020

Taman Indonesia genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel