`

Daun salam - Salamblad

Daun salam, in het Nederlands ook wel salamblad, is het blad van de boom Eugenia polyantha. Het wordt - doorgaans in gedroogde vorm - gebruikt in de Aziatische keuken en wordt ook wel "Indonesische laurier" genoemd. De smaak is citroenachtig. Het kan onder meer gebruikt worden als ingrediënt van stoofschotels en bij het op smaak brengen van seroendeng. In combinatie met Laos galangawortel geeft het de specifieke smaak aan Indonesische groentengerechten zoals sajur lodeh en sajur buncis.

Het blad wordt ook vaak in combinatie met citroengras (sereh) gebruikt.


Daun salam
Daun salam
Salamblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2025

OERINZICHT

BALINESE TEMPEL

Opening 3 mei 2025

KOOKWORKSHOP 

INDOFOOD FEESTJE

13 & 14 juli 2025 LEKKER MAKAN!

 

ONZE OPENINGSTIJDEN

Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
April t/m Juni za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten
 

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie