Djinten - Komijn

Hoe djinten te gebruiken in de keuken

Djinten (ook wel djintan genoemd) is de Indonesische benaming voor gemalen komijnzaad. De geur van komijn is sterk, pikant zoet. De smaak is vol, scherp, gronderig en warm. Komijnzaad wordt vaak verward met karwijzaad. Ze lijken enigszins op elkaar en de smaak is ook redelijk in overeenstemming, alleen komijnzaad smaakt minder scherp en is iets bitterder. Komijnpoeder is vermalen komijnzaad. U kunt ook de hele zaden gebruiken. Het zaad komt van een eenjarige plant. In Nederland kan hij ook rijpen, maar daar is wel een droge, warme zomer voor nodig. De plant behoort tot de schermbloemenfamilie, net als onder andere dille, kervel en koriander. Komijn werd al door de Romeinen gebruikt. Zij gebruikten het in plaats van zout en peper. Ze waren ervan overtuigd dat het komijn een kruid was dat zorgde voor een trouwe partner en brouwden er zodoende liefdesdrankjes van. Komijn is na zwarte peper wereldwijd de populairste specerij. Djinten is vaak ook een bestanddeel in kerriekruiden. 


Komijn
Djinten
Komijn

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR BUNGA


Indonesische lente pasar vol planten en bloemen.

PASAR SATÉ


Een weekend vol Lekker Saté.

EETHUIS


Informatie over ons eethuis.

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia

ONZE OPENINGSTIJDEN

April tot en met Oktober 2019
Dagelijks van 10:00 uur to 18:00 uur

November en Maart 2019
Zondag van 12:00 uur to 17:00 uur

December 2019 tot en met januari 2020
Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53, 8345 HE, Kallenkote

0521 511189

Of neem contact op voor meer informatie