`

Gotu Kola - Aziatische waternavel

De Aziatische waternavel is een beroemde plant uit Zuid Azie. Hij wordt in veel gerechten gebruik, en bekend om haar medische werking. De planten houden van veel vocht. Houd de grond dus met mulch bedekt. Ze groeien zelfs in ondiepe vijvertjes. Het blad wordt vaak rauw gegeten in salades en heeft een aangename kruidige smaak. 

Medisch wordt de plante onder andere gebruikt voor wondheling en tegen ontstekingen. Maar ook prachtige resultaten in het seksleven en andere vitaliteiten staan op het menu! Het leuke, ronde blad groeit aan lange uitlopers (navels), het plantje blijft laag en gaat in een pot sierlijk hangen. De kleine roze bloemetjes rijpen tot paarsrode vruchtjes. 

Geneeskrachtige werking

Aziatische waternavel of Gotu Kola is een tonicum voor de huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Aziatische waternavel gebruik je uitwendig bij wondjes, huidproblemen en cellulitis.

 Gotu kola is een plant die onder andere in de ayurveda wordt gebruikt. Het is een plant die aan eten wordt toegevoegd. Bovendien wordt hij gemixt met fruit in smoothies gebruikt. Je kunt ook sap van de bladeren maken; dat is onder andere goed tegen maagzweren die ontstaan door medicijnen zoals aspirine. Verder is het een ingrediënt in salades, rijstgerechten en curry´s. De bladeren hebben een sterk aroma; er wordt nooit teveel van gebruikt. De gotu kola komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar groeit tegenwoordig op vele warmere gebieden op de wereld. Het is een makkelijke plant om te houden; hij is het hele jaar plukbaar. Hij lijkt qua uiterlijk en eigenschappen enigszins op hondsdraf.

Tip

Aziatische waternavel gebruik je in zelfgemaakte zalf of crèmes voor de huidverzorging


Gotu Kola
Gotu Kola
Aziatische waternavel

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024