`

Jambu Biji - Guava

Psidium guajava

Diegene, die ooit guaven in de tropen of subtropen heeft gegeten, zal dit nooit meer vergeten! Een delicate zoet-zure smaak – net als de passievrucht en de aardbei bij elkaar! De plant is oorspronkelijk afkomstig uit het tropische gedeelte van Amerika – van Mexico tot Brazilië. Het is een plant die het gehele jaar door attractief is.

Het blad is op een warme plaats in de winter groenblijvend. Op een koele plaats verliest de plant het blad en loopt dan in het voorjaar opnieuw uit. De bloemen zijn zelfbevruchtend en lokken met hun fijne geur insecten aan.

 Verzorging

De Jambu geeft de voorkeur aan een zonnige tot half schaduwrijke standplaats en wordt 1,5 tot 2 meter hoog. De behoefte aan water is matig tot hoog. Bemesten van maart tot september kan wekelijks geschieden met een vloeibare complete meststof. De meerjarige plant moet vorstvrij overwinteren. (op een lichte plaats bij ca. 10-15° C). Vanaf mei/juni kan ze op een beschutte standplaats op het balkon, terras of in de tuin staan. Guaven hoeven niet regelmatig te worden gesnoeid. Te lange takken kunnen het beste na de oogst of in het vroege voorjaar worden verwijderd.

 

Gebruik

De Jambu heeft een tropisch-fruitig aroma.

Een ideale kuipplant voor liefhebbers van tropische vruchten.


Jambu Biji
Jambu Biji
Guava

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024

ONZE OPENINGSTIJDEN

31 maart & 1 april geopend (Pasen) 
April - Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie