`
Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet. In Indonesie heet het blad Jeruk purut, en is een bekend ingredient in de keuken. Deze Citrus hystrix komt in heel Zuidoost Azie voor, en kom je ook veel tegen in de keuken van Thailand en Laos.
Deze citrusplant groeit uit tot een boom van zo'n 12 meter hoog met kantige, afgevlakte jonge takken en korte doorns. Het donkergroen blad is hetkenbaar aan de 2 delen waar hij uit bestaat. De vrucht, een kleine limoen, kan ook in de keuken gebruikt worden, en is lekker fris.
Je kunt citroenblad heerlijk meestoven in curries, vleesgerechten en soepen (soto!). In reepjes gesneden (zonder de nerf) in soepen of ter garnering op curries, salades, noem maar op.
Tip: Je kunt de Jeruk Perut ook goed als huiskamer plant houden, heb je altijd een mooie verse voorraad in huis.
Breek 3 blaadjes jeruk purut grof, en doe ze in een groot glas. Voeg een eetlepel honing toe en 1 serehstengel.
Giet kokend water over de blaadjes en stengel, en roer met de sereh stengel de honing tot deze is gesmolten.
Geniet van je lekker frisse winterdrankje!
20 oktober 2024 - Javaanse rituelen
Kallenkote 53
8345 HE, Kallenkote
Of neem contact op voor meer informatie