Jeruk Purut - Citroenblad

Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet. In Indonesie heet het blad Jeruk purut, en is een bekend ingredient in de keuken. Deze Citrus hystrix komt in heel Zuidoost Azie voor, en kom je ook veel tegen in de keuken van Thailand en Laos. 

De plant

Deze citrusplant groeit uit tot een boom van zo'n 12 meter hoog met kantige, afgevlakte jonge takken en korte doorns. Het donkergroen blad is hetkenbaar aan de 2 delen waar hij uit bestaat. De vrucht, een kleine limoen, kan ook in de keuken gebruikt worden, en is lekker fris. 

In de keuken

Je kunt citroenblad heerlijk meestoven in curries, vleesgerechten en soepen (soto!). In reepjes gesneden (zonder de nerf) in soepen of ter garnering op curries, salades, noem maar op.

Tip: Je kunt de Jeruk Perut ook goed als huiskamer plant houden, heb je altijd een mooie verse voorraad in huis.


Citroenblad
Jeruk Purut
Citroenblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia

SELAMAT MAKAN

Alle informatie over lekker eten en arrangementen in ons eethuis .

DIERENDAG

Dit weekend vertroetelen we onze dieren natuurlijk nog een beetje voor dierendag! Doe je ook mee?

5 OKTOBER

CADEAUBON

Voor 2 personen