Jeruk Purut - Citroenblad

Citroenblad staat ook wel bekend als limoenblad, Mauritius Papeda of makroet. In Indonesie heet het blad Jeruk purut, en is een bekend ingredient in de keuken. Deze Citrus hystrix komt in heel Zuidoost Azie voor, en kom je ook veel tegen in de keuken van Thailand en Laos. 

De plant

Deze citrusplant groeit uit tot een boom van zo'n 12 meter hoog met kantige, afgevlakte jonge takken en korte doorns. Het donkergroen blad is hetkenbaar aan de 2 delen waar hij uit bestaat. De vrucht, een kleine limoen, kan ook in de keuken gebruikt worden, en is lekker fris. 

In de keuken

Je kunt citroenblad heerlijk meestoven in curries, vleesgerechten en soepen (soto!). In reepjes gesneden (zonder de nerf) in soepen of ter garnering op curries, salades, noem maar op.

Tip: Je kunt de Jeruk Perut ook goed als huiskamer plant houden, heb je altijd een mooie verse voorraad in huis.


Citroenblad
Jeruk Purut
Citroenblad

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR SOTO

19 en 20 OKTOBER

Op deze pasar in de herfst kunnen we genieten van heerlijke warme soto's!

PENTJAK SILAT DAG 

21 OKTOBER

De hele dag in het teken van deze Indonesische vechtsport.

DIERENDAG

Dit weekend vertroetelen we onze dieren natuurlijk nog een beetje voor dierendag! Doe je ook mee?

5 OKTOBER

LEUKSTE UITJE 2020

Taman Indonesia genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel