Kemangi - Citroenbasilicum

Deze lekkere plant is familie van de Italiaanse basilicum. De blaadjes zijn dun, mals en doorschijnend en smaken heel sterk naar citroen. Heerlijk in salades of bij visgerechten.

Kemangi in de keuken

Lekker in… salades, bij kip en vis zowel rauw als kort gestoofd. Ook heerlijk in groentegerechten zoals de Indonesische sajoer. Limonades en vruchtensappen krijgen een lekker fris smaakje. Ook zalig: over ijs of andere zoete toetjes.

Hoe gebruik je citroenbasilicum? Meestoven kan, maar doe dit niet te lang; dan verliest het zijn smaak. Snijd, hak of scheur de blaadjes en strooi ze vlak voor het opdienen over je gerecht.

 

Recept Pecel lele.

Medische werking

 Citroenbasilicum is goed tegen winderigheid, verbetert de spijsvertering en voorkomt maag- en darmkrampen. Ook bij hoofdpijn kan citroenbasilicum helpen en het heeft een kalmerende werking


Citroenbasilicum
Kemangi
Citroenbasilicum

  Terug naar het overzicht van specerijen...

We zijn weer geopend!

  • Reserveer van te voren je ticket
  • Maximaal 2 personen samen, tenzij uit 1 gezin
  • Terras is geopend
  • Eethuis is geopend
  • Mondkapje verplicht in binnenruimtes

Heb je verkoudheidsklachten?
Blijf dan thuis!

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Stanly kookt

Op 26 juni neemt de chefkok van Rumah Rasa de keuken over!