`
Deze lekkere plant is familie van de Italiaanse basilicum. De blaadjes zijn dun, mals en doorschijnend en smaken heel sterk naar citroen. Heerlijk in salades of bij visgerechten.
Lekker in… salades, bij kip en vis zowel rauw als kort gestoofd. Ook heerlijk in groentegerechten zoals de Indonesische sajoer. Limonades en vruchtensappen krijgen een lekker fris smaakje. Ook zalig: over ijs of andere zoete toetjes.
Hoe gebruik je citroenbasilicum? Meestoven kan, maar doe dit niet te lang; dan verliest het zijn smaak. Snijd, hak of scheur de blaadjes en strooi ze vlak voor het opdienen over je gerecht.
Recept Pecel lele.
Citroenbasilicum is goed tegen winderigheid, verbetert de spijsvertering en voorkomt maag- en darmkrampen. Ook bij hoofdpijn kan citroenbasilicum helpen en het heeft een kalmerende werking
educatieruimte
20 oktober 2024 - Javaanse rituelen
Kallenkote 53
8345 HE, Kallenkote
Of neem contact op voor meer informatie