`

Kemangi - Citroenbasilicum

Deze lekkere plant is familie van de Italiaanse basilicum. De blaadjes zijn dun, mals en doorschijnend en smaken heel sterk naar citroen. Heerlijk in salades of bij visgerechten.

Kemangi in de keuken

Lekker in… salades, bij kip en vis zowel rauw als kort gestoofd. Ook heerlijk in groentegerechten zoals de Indonesische sajoer. Limonades en vruchtensappen krijgen een lekker fris smaakje. Ook zalig: over ijs of andere zoete toetjes.

Hoe gebruik je citroenbasilicum? Meestoven kan, maar doe dit niet te lang; dan verliest het zijn smaak. Snijd, hak of scheur de blaadjes en strooi ze vlak voor het opdienen over je gerecht.

 

Recept Pecel lele.

Medische werking

 Citroenbasilicum is goed tegen winderigheid, verbetert de spijsvertering en voorkomt maag- en darmkrampen. Ook bij hoofdpijn kan citroenbasilicum helpen en het heeft een kalmerende werking


Kemangi
Kemangi
Citroenbasilicum

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2024

OERINZICHT

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 

IndoFood Festival

6 en 7 juli 2024