`

Ketoembar - Koriander

Koriander in de keuken

Een heerlijke, aromatische toevoeging aan verschillende gerechten. Het wordt gebruikt in diverse wereldkeukens; de Oosterse bijvoorbeeld, maar ook in de Mexicaanse en de Noord-Afrikaanse. Lekker bij�Bonenschotels, curry�s, tortilla�s, Oosterse gerechten en stoofpotjes met rund of lam. Zalig bij kool, rode bieten, avocado, in soepen en marinades. Kan zowel bij zoete als hartige gerechten.

Medische werking

Heilzaam? Jazeker. Zet koriander in als je last hebt van een opgeblazen gevoel of darmgassen. Het bevordert de eetlust en de spijsvertering, werkt pijnstillend en helpt tegen indigestie en migraine. Zalf gemaakt van koriander helpt tegen aambeien en pijnlijke gewrichten. Oorsprong De oudste vermelding van koriander stamt uit 1550 voor Christus, in een beschrijving over de hangende tuinen van Babylon. Hippocrates gebruikte koriander als medicijn. De Romeinen verspreidden het naar Europa.


Ketoembar
Ketoembar
Koriander

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2025

OERINZICHT

BALINESE TEMPEL

Opening 3 mei 2025

KOOKWORKSHOP 

PASAR SATE

14 & 15 juni met sate en live muziek

ONZE OPENINGSTIJDEN

April t/m Juni za t/m wo van 10h-17h
Juli & Augustus; elke dag geopend
Sept & Oktober  za t/m wo van 10h-17h
Mei-, Zomer- en Herfst vakantie
elke dag geopend
November tot April Gesloten
 

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie