`
Een heerlijke, aromatische toevoeging aan verschillende gerechten. Het wordt gebruikt in diverse wereldkeukens; de Oosterse bijvoorbeeld, maar ook in de Mexicaanse en de Noord-Afrikaanse. Lekker bij�Bonenschotels, curry�s, tortilla�s, Oosterse gerechten en stoofpotjes met rund of lam. Zalig bij kool, rode bieten, avocado, in soepen en marinades. Kan zowel bij zoete als hartige gerechten.
Heilzaam? Jazeker. Zet koriander in als je last hebt van een opgeblazen gevoel of darmgassen. Het bevordert de eetlust en de spijsvertering, werkt pijnstillend en helpt tegen indigestie en migraine. Zalf gemaakt van koriander helpt tegen aambeien en pijnlijke gewrichten. Oorsprong De oudste vermelding van koriander stamt uit 1550 voor Christus, in een beschrijving over de hangende tuinen van Babylon. Hippocrates gebruikte koriander als medicijn. De Romeinen verspreidden het naar Europa.
6 en 7 juli 2024
Kallenkote 53
8345 HE, Kallenkote
Of neem contact op voor meer informatie