`

Salak - Slangenvrucht

De salak (Salacca zalacca, synoniem: Salacca edulis) is de meest gekweekte palm uit het geslacht Salacca.  Er zijn aparte mannelijke en vrouwelijke palmen. De bloemen groeien dicht bij de grond.

 

De palm komt van nature voor in de moerassen van Maleisië, Sumatra en Java.  Indonesië is de grootste producent van de vruchten. 

 

Tips, weetjes & recepten

  • Recept: Pickled Salak
  • Er zijn meerdere variëteiten van de salak, de ene hoger aangeschreven (lees: duurder) dan de ander: salak pondoh, salak bali en de duurste: salak gula pasir. Van die laatste wordt ook wijn gemaakt. In het algemeen kun je zeggen dat hoe witter de partjes hoe zoeter de smaak.

Salak
Salak
Slangenvrucht

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2025

OERINZICHT

BALINESE TEMPEL

Opening 3 mei 2025

KOOKWORKSHOP 

BALI FESTIVAL

27 april - 4 mei met Balinese cuisine