Tebu - Suikerriet

Suikerriet kwam waarschijnlijk in Nieuw-Guinea en delen van Indonesië in het wild voor. De mensen kauwden daar op de stengels en dronken het zoete sap. Al in prehistorische tijden raakte het suikerriet bekend in India, waar men al lang voor het begin van onze jaartelling ontdekte dat men door het droogkoken van suikerrietsap een zoete, vaste stof kon bereiden die lang kon worden bewaard. Nearchos, een van de generaals van Alexander de Grote, leerde de suiker omstreeks 300 v.Chr. in India kennen en beschreef suikerriet als "een riet dat honing produceert zonder bijen".

De Arabieren brachten de kennis van de verbouw van suikerriet en de bereiding van suiker in de middeleeuwen over naar het Middellandse Zeegebied. De naam "suiker" in de verschillende Europese talen is, via het Arabisch, ontleend aan het Sanskriet woord "sjarkara".

Hoe verbouw je suikerriet

Om suikerriet te telen, heb je een stuk suikerriet nodig van ongeveer 30 cm. Deze plaats je horizontaal in de grond, waarna je (na lang wachten) weer nieuwe scheuten uit de knopen komen. Lees hier hoe het precies moet >

Suikerriet tips

  • Vers suikerriet kan ook verpulverd worden of uitgeperst worden, zodat het sap eruit onttrokken kan worden.
  • Suikerrietsap vormt een verfrissend drankje en kan zowel warm of gekoeld geserveerd worden.

Suikerriet
Tebu
Suikerriet

  Terug naar het overzicht van specerijen...

We zijn geopend!

  • Voor een bezoek aan het park dien je van te voren te reserveren. We hanteren een maximum aantal bezoekers dus bestel je e-ticket op tijd.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM; Houd 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondmasker binnen. Wanneer je verkoudheidsklachten hebt, blijf dan thuis. 
  • Het eethuisje is momenteel gesloten.
  • De gezondheid van ons, onze bezoekers en de dieren staat voorop. Alleen op deze manier kunnen we jullie weer laten genieten van het park in dit najaar.

Stem op Taman Indonesia!

We zijn genomineerd voor leukste uitje van Overijssel

KOOP ALVAST JE TICKETS

CADEAUBON

Voor 2 personen