Teh - Thee

Thee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië. Het grootste gedeelte van de theeproductie komt van de eilanden Java en Sumatra. Van Java komen geurige, zachte en kruidige theeën. Op Sumatra wordt meer volle krachtige thee geproduceerd.

 

Wist je dat? 

De belangrijkste theelanden zijn van ouds her India, Ceylon, China, Japan en Indonesie. Van de theestruiken worden vrijwel het gehele jaar door de jonge loten (eindknop met enkele bladeren) geplukt. Door verschil in bereidingswijze wordt zwarte of groene thee verkregen. 'Thee met witte puntjes' is de fijnste thee, omdat daarin veel zeer jonge, lichtgekleurde eindtoppen verwerkt zijn. De bladeren bevatten een opwekkend bestandsdeel, caffeine.   


Thee
Teh
Thee

  Terug naar het overzicht van specerijen...

We zijn weer geopend!

  • Reserveer van te voren je ticket
  • Maximaal 2 personen samen, tenzij uit 1 gezin
  • Terras is geopend
  • Eethuis is geopend
  • Mondkapje verplicht in binnenruimtes

Heb je verkoudheidsklachten?
Blijf dan thuis!

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Stanly kookt

Op 26 juni neemt de chefkok van Rumah Rasa de keuken over!