Teh - Thee

Thee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië. Het grootste gedeelte van de theeproductie komt van de eilanden Java en Sumatra. Van Java komen geurige, zachte en kruidige theeën. Op Sumatra wordt meer volle krachtige thee geproduceerd.

 

Wist je dat? 

De belangrijkste theelanden zijn van ouds her India, Ceylon, China, Japan en Indonesie. Van de theestruiken worden vrijwel het gehele jaar door de jonge loten (eindknop met enkele bladeren) geplukt. Door verschil in bereidingswijze wordt zwarte of groene thee verkregen. 'Thee met witte puntjes' is de fijnste thee, omdat daarin veel zeer jonge, lichtgekleurde eindtoppen verwerkt zijn. De bladeren bevatten een opwekkend bestandsdeel, caffeine.   


Thee
Teh
Thee

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR BUNGA


Indonesische lente pasar vol planten en bloemen.

PASAR SIANG


Een weekend vol Indonesische cultuur.

BAMBOE BOUWEN


Wie maakt het de hoogste toren?

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia