Teh - Thee

Thee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië. Het grootste gedeelte van de theeproductie komt van de eilanden Java en Sumatra. Van Java komen geurige, zachte en kruidige theeën. Op Sumatra wordt meer volle krachtige thee geproduceerd.

 

Wist je dat? 

De belangrijkste theelanden zijn van ouds her India, Ceylon, China, Japan en Indonesie. Van de theestruiken worden vrijwel het gehele jaar door de jonge loten (eindknop met enkele bladeren) geplukt. Door verschil in bereidingswijze wordt zwarte of groene thee verkregen. 'Thee met witte puntjes' is de fijnste thee, omdat daarin veel zeer jonge, lichtgekleurde eindtoppen verwerkt zijn. De bladeren bevatten een opwekkend bestandsdeel, caffeine.   


Thee
Teh
Thee

  Terug naar het overzicht van specerijen...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier

Koop een crisispakket

Koop een cadeaubon

 Koop een jaarkaart

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworksop

 

Verwen je geliefde

voor valentijn!