`

Teh - Thee

Thee uit Indonesië heeft een zachte, soepele smaak. De reden dat deze smaak zo vertrouwd is voor Nederlanders, komt door de eeuwenoude verbintenis met Indonesië. Het grootste gedeelte van de theeproductie komt van de eilanden Java en Sumatra. Van Java komen geurige, zachte en kruidige theeën. Op Sumatra wordt meer volle krachtige thee geproduceerd.

 

Wist je dat? 

De belangrijkste theelanden zijn van ouds her India, Ceylon, China, Japan en Indonesie. Van de theestruiken worden vrijwel het gehele jaar door de jonge loten (eindknop met enkele bladeren) geplukt. Door verschil in bereidingswijze wordt zwarte of groene thee verkregen. 'Thee met witte puntjes' is de fijnste thee, omdat daarin veel zeer jonge, lichtgekleurde eindtoppen verwerkt zijn. De bladeren bevatten een opwekkend bestandsdeel, caffeine.   


Teh
Teh
Thee

  Terug naar het overzicht van specerijen...

Expositie 2025

OERINZICHT

BALINESE TEMPEL

Opening 3 mei 2025

KOOKWORKSHOP 

BALI FESTIVAL

27 april - 4 mei met Balinese cuisine