Taman Indonesia heeft ook een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Evenementen

Evenementenkalender 2018

Bahasa Cafe

11 februari - Wil je je Bahasa oefenen met echte native speakers? Gezellig ngobrol-obrol onder het genot van een Indische hapje en drankje? Kom dat gezellig naar het Cafe Bahasa op 11 februari van 14:00 -17:00

 

Wastra Weekend - Indonesie in Textiel

24 & 25 februari 2018. Tijdens het Wastra Weekend maak je kennis met de bijzondere textielsoorten uit Indonesie. Natuurlijk staat batik centraal, maar ook ikat, kain bali en vlechtwerk uit papua komen aan bod. Deze eerste editie staat in het teken van Film, en zal onder andere ‘The journey to Batik - Tari Batik’ vertonen van batik blogger & kunstenaar Sabine Bolk. Daarnaast is er een een batik expositie en batik photobooth voor jouw eigen batik statement!

 

batik

Reiscafe

4 maart 2018 - Tijdens het reiscafe gaan we met de bezoekers in gesprek over de verschillende eilanden die Indonesië rijk is. Wat is er te zien, te doen en te beleven? Waar moet men op letten als met er heen reist. Waar en hoe kun je daar rondreizen?

 

Reiscafe papua

Vrijwilligersdagen NLdoet!

9 & 10  Maart 2018. Help mee het park seizoensklaar te maken, en meld je aan via info@taman-indonesia.nl!

 

Pasen

1 & 2 April 2018. Psst.. er gaan geruchten dat de Paashaas langskomt! Je kunt eieren zoeken met bijzondere opdrachten. Help de Paashaas een handje!

 

Pasar Bunga, bloemenmarkt in Taman Indonesia 

14 & 15 april. Dierenpark Taman Indonesia opent het plantenseizoen met een gezellige bloemenmarkt in het weekend van 14/15 april. Er zullen dan veel bijzondere tropische planten te vinden zijn, zoals de Melati (Indonesische jasmijn), koffie, thee, banaan en andere tropische planten. Op zondag is er live muziek van de Melati Singers, en op zaterdag zal er een dansworkshop worden gegeven om de Balinese bloemendans te leren.

 

bunga

Pasar Siang

5 & 6  Mei 2018. Je laten masseren of lekker jammen op Indonesische Muziek instrumenten! Dat kan op de 12e Pasar Siang! Uiteraard zijn heerlijke Indonesische lekkernijen aanwezig en kun je goed snuffelen op de markt of bij de rijdende waroeng. Met optredens zoals Pencak Silat en Balinese Dans...

Voor kinderen is er de Indonesische verkleedhoek en het wayang theater!

 

Pasar Sate

16 & 17 juni 2018. Kom verschillende soorten saté proeven zoals Saté Kambing (saté van geitenvlees), Saté babi (varkensvlees) Saté Ayam (kippenvlees). Allen bereidt door verschillende kokkies, en begeleidt met gezellige muziek!

 

 Pasar Pedis

Op 7 en 8 juli 2018. Hopelijk op de heerlijkste dag van het jaar: De Pasar Pedis - Boemboe! Dit weekend staat helemaal in het teken van verse kruiden, ingrediënten en specerijen!
Doe mee met de Pedis-quiz en geniet van live muziek. Er is een sambal proeverij als je van pittig houdt en hete Lombok lapdances. Kom je ook?

Dresscode: Chilli rood

 

 

Bij Taman Indonesia kunt u genieten van verschillend vogelgezang, Zoals de Schamalijster die nu heel luidruchtig is, of de Balispreeuw die druk aan het nestelen is. 

Helaas wordt het de laatste jaren steeds stiller in de bossen van Indonesië. Veel vogels worden gevangen en gebruikt als huisdier, culturele uitingen, statussymbolen of zelfs als voedsel! Dit zijn vaak tradities die moeilijk te veranderen zijn. Maar ook buiten Indonesië zijn de vogels zeer gewild. De internationale handel verdient er goed aan, en veel zangvogels worden daarom met hun voorbestaan bedreigd.

 

Taman Indonesia zet zich in om deze zangvogels in nood te helpen. Door mee te doen aan een speciaal fokprogramma, bewustzijn te creëren, en natuurlijk geld in te zamelen om deze dieren in het wild te monitoren en te beschermen.

In trend van het Silent Forest project zullen er op 28 en 29 juli stilte gebieden gecreëerd worden in het park waardoor we het vogelgezang echt goed kunnen waarnemen en waarderen.

Ook zal er extra informatie zijn van een vogel expert die ons uit gaat leggen wat voor verschillende vogel klanken er zijn.

Bamboe Zomer 

Taman Indonesia staat in de zomervakantie in het teken van: Bamboe! Vanaf 1 augustus tot en met 22 augustus vindt er op elke woensdag een evenement plaats voor onze jonge bezoeker. We gaan o.a.: Bamboe stieken, de bamboe games spelen, Angklung muziek maken en op expeditie door het park. Ook hebben we een heuze pandabeer uitgenodigd van het WNF en kun je geschminkt worden tot een echte pandabeer. 

Kom je op een woensdag tussen 25 juli en 22 augustus geheel als panda verkleed, dan mag je gratis naar binnen! (Dit geldt trouwens ook voor alle papa's, mama's, opa's, oma's en andere familieleden).

Tot in de zomer!

 

Pasar Anak anak

17 Augustus 2018. Een heuse Indonesische markt speciaal voor kinderen met oud Indische spelletjes, muziek en lekker eten. Vandaag vieren we feest!

Pasar Makanan

15 & 16 September 2018. Taman Indonesia organiseert  een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten; de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van verse kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Met krontjong band Toegoe Modern (zaterdag), Molukse muziek van Mick& Anis en Zanger Entertainer Ais Lawa-Lata (zondag).

Oktober KinderMaand!

In Oktober is het KinderMaand waarbij je elk weekend van alles kunt ontdekken, zien, ruiken en proeven in Taman Indonesia. Kijk in de agenda welke workshops en activiteiten er plaatsvinden! Van koken en dansen tot instrumenten maken.

X oktober - bamboetorens bouwen

Gaan we een toren bouwen met bamboe. Wie kan de hoogste toren bouwen? Ook kunnen de kinderen zelfstandig met elastieken (ook wel bamboestieken genoemd) zelfstandig aan hun eigen bouwwerk knutsel. Bouwplezier gegarandeerd!

x oktober - Bamboegames

Vandaag zijn de bamboegames op het plein. Hoe goed ben jij in bamboe tollen, hoelahoepen of blaaspijpschieten? Ontdek het bij de bamboe games!

 

x oktober - Expeditie bamboe

Expeditie Bamboe Wel eens naar Expeditie Robinson gekeken? Vandaag ga je op expeditie in de Taman. Ben jij getraind voor slimme spellen, behendige acties en lust jij vieze insecten? Wellicht word jij dan wel de echte Taman Avonturier!

 

x oktober – Pompoenenfeest

Ben jij bang voor spinnen of is de spin bang voor jou? Ontdek de griezels in Taman Indonesia, en doe mee met het Tovenaarsexamen. Wees niet gevreesd! Dit weekend mag je verkleed komen griezelen in dierenpark Taman Indonesia. Maar pas wel op: op elke hoek staat wat engs op je te wachten …