Taman Indonesia heeft een speciale website voor mobiele telefoons. Wilt u deze gebruiken?

Evenementen

Evenementenkalender 2018

Silent Taman

 

Bij Taman Indonesia kunt u genieten van verschillend vogelgezang, Zoals de Schamalijster die nu heel luidruchtig is, of de Balispreeuw die druk aan het nestelen is. 

Helaas wordt het de laatste jaren steeds stiller in de bossen van Indonesië. Veel vogels worden gevangen en gebruikt als huisdier, culturele uitingen, statussymbolen of zelfs als voedsel! Dit zijn vaak tradities die moeilijk te veranderen zijn. Maar ook buiten Indonesië zijn de vogels zeer gewild. De internationale handel verdient er goed aan, en veel zangvogels worden daarom met hun voorbestaan bedreigd.

 

Taman Indonesia zet zich in om deze zangvogels in nood te helpen. Door mee te doen aan een speciaal fokprogramma, bewustzijn te creëren, en natuurlijk geld in te zamelen om deze dieren in het wild te monitoren en te beschermen.

In trend van het Silent Forest project zullen er op 28 en 29 juli stilte gebieden gecreëerd worden in het park waardoor we het vogelgezang echt goed kunnen waarnemen en waarderen.

Ook zal er extra informatie zijn van een vogel expert die ons uit gaat leggen wat voor verschillende vogel klanken er zijn.

Pasar Anak anak

17 Augustus 2018. Een heuse Indonesische markt speciaal voor kinderen met oud Indische spelletjes, muziek en lekker eten. Vandaag vieren we feest!

Pasar Makanan

15 & 16 September 2018. Taman Indonesia organiseert  een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten; de Pasar Makanan. Het hele weekend kun je genieten van verse kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Met krontjong band Toegoe Modern (zaterdag), Molukse muziek van Mick& Anis en Zanger Entertainer Ais Lawa-Lata (zondag).

Oktober KinderMaand!

In Oktober is het KinderMaand waarbij je elk weekend van alles kunt ontdekken, zien, ruiken en proeven in Taman Indonesia. Kijk in de agenda welke workshops en activiteiten er plaatsvinden! Van koken en dansen tot instrumenten maken.

X oktober - bamboetorens bouwen

Gaan we een toren bouwen met bamboe. Wie kan de hoogste toren bouwen? Ook kunnen de kinderen zelfstandig met elastieken (ook wel bamboestieken genoemd) zelfstandig aan hun eigen bouwwerk knutsel. Bouwplezier gegarandeerd!

x oktober - Bamboegames

Vandaag zijn de bamboegames op het plein. Hoe goed ben jij in bamboe tollen, hoelahoepen of blaaspijpschieten? Ontdek het bij de bamboe games!

 

x oktober - Expeditie bamboe

Expeditie Bamboe Wel eens naar Expeditie Robinson gekeken? Vandaag ga je op expeditie in de Taman. Ben jij getraind voor slimme spellen, behendige acties en lust jij vieze insecten? Wellicht word jij dan wel de echte Taman Avonturier!

 

x oktober – Pompoenenfeest

Ben jij bang voor spinnen of is de spin bang voor jou? Ontdek de griezels in Taman Indonesia, en doe mee met het Tovenaarsexamen. Wees niet gevreesd! Dit weekend mag je verkleed komen griezelen in dierenpark Taman Indonesia. Maar pas wel op: op elke hoek staat wat engs op je te wachten …