Krissendag

 

Ontdek de verhalen van de krissen op 23 februari

Dierenpark Taman Indonesia organiseert een weekend vol krissenverhalen.

Taman Indonesia organiseert op 23 februari de krissendag bomvol bijzondere verhalen. Middels een tentoonstelling van diverse krissen, sommigen wel honderden jaren oud, dwaal je langs de krissen, dieren en mystieke verhalen.

 De krissendag is een initiatief om de kris, een traditioneel Indonesisch dolk meer naamsbekendheid te geven  door verhalen te vertellen. Tijdens deze editie staan de kinderen centraal. Zij leren speuren naar de symbolen in de kris.

 

Pasar Keris; mini-pasar op 23 februari

Op zondag 23 februari kun je lekker shoppen op de pasar keris, een mini-pasar gevuld met Indonesische snuisterijen, advies over de kris, en de verkoop van oliën en diverse gebruiksartikelen. Natuurlijk vind je ook een kraampje met lekkere Indische lekkernijen.

 

Tussendoor kun je ook genieten van de Silat Melayu Keris Lok 9. Een Pentjak Silat dans met de kris. Binnen de Silat stijl Lok 9 wordt er zowel het mannelijke en vrouwelijke spel gespeeld wat Jantan en Betina heet. Vrij uniek, want de keris wordt niet heel veel gebruikt binnen de Pentjak Silat.

 

Tussen Kunst en Keris

In het eethuis van Taman Indonesia vindt zowel een lezing over de keris, als een bijzondere talkshow plaats: Tussen Kunst & Kris. Heb jij een kris op zolder liggen? Neem hem dan mee*, en laat hem door de experts bekijken. Wellicht heeft de kris zo’n bijzonder verhaal, en zal hij worden vertoond bij de show ‘Tussen Kunst & Keris’!

 

*wil je je kris meenemen, let dan wel op dat je hem op de gepaste wijze vervoert. Je dient je kris ingewikkeld in doeken, dus geheel verpakt, te vervoeren. Pas aangekomen in de ruimte van Taman Indoensia, mag de kris uit de verpakking worden gehaald.

 

Inleiding (lezing) Wat is een Kris?

  • 13:30 – 14.15 door krissen expert Richard Gout

 

Talkshow ‘Tussen Kunst en Kris ‘ 

  • 14:30 – 15:30

 

 Kinderprogramma: speurtocht & tentoonstelling

Tijdens de krissendag is er een tentoonstelling te zien van bijzondere krissen. Krissenkenner en leraar Leo Lindeman zal tijdens de rondleidingen verhalen, weetjes en leuke anekdotes vertellen. Interessant voor jong en oud!

Naast dat de kinderen kunnen speuren tussen de bijzondere krissen, luisteren naar de verhalen van de Empu, de krissensmid, kunnen ze ook meedoen met een wedstrijd: Maak je eigen Pamor Patroon, en design jouw persoonlijke kris!


Masterclass ‘Hoe onderhoud ik mijn kris’

Voor de echte liefhebbers opgelet, de Taman organiseert op 22 februari een Masterclass. Hierbij duik je met 2 krissenexperts in de geschiedenis van jouw eigen kris. Je leert hoe je je kris dient te gebruiken , onderhouden en wanneer je bepaalde rituelen gebruikt. De Masterclass is van 10:00 – 12:00 en aanmelden is verplicht via de website www.taman-indonesia.nl  

 


 

Krissendag
07-02-2020
Krissendag

Wie zoet is krijgt lekkers!

Pandan Bonbons

KOOP EEN INDO GIFT BOX

 en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP 22 april

NIEUW!

Expo KERIS STORIES