Bijzonder bezoek bij afsluiting Wayang Stories

 

Afgelopen zondag kreeg Taman erg bijzonder bezoek! De Indonesische Ambassadeur Bapak Mayerfas en onze burgemeester Rob Bats kwamen een kijkje nemen bij de afsluiting van onze expositie Wayang Stories.
Deze expositie ging over Wayang, het Indonesische schimmenspel en met unieke collectie aan Wayang poppen en meerdere lezingen, workshops en voorstellingen. Dit culturele programma is een samenwerking tussen dierentuin directrice Marlisa Wareman en museum curator Suzanne Wallinga.

Deze tentoonstelling luid een nieuw tijdperk aan voor Taman: ‘Met deze stap slaan we een richting op naar meer cultuur, meer educatie en bijzondere Indonesian artifacts. Met de expositie hebben we bijvoorbeeld een project gedaan met een paar scholen in de buurt, wat erg geslaagd was. En dat smaakt naar meer!’
De prachtige tentoonstelling werd afgesloten met een indrukwekkende dans van Dwi Bhumi Balinese dans & cultuur en Laut Biru producties. Tijdens deze dans werd het verhaal Legong Jobog uitgevoerd uit de Ramayana epos over de apentweeling Subali & Sugriwa.

Onze burgemeester was ook erg onder de indruk „Een bijzondere eer dat de heer Bapak H.E. Mayerfas het dierenpark Taman Indonesia bezoekt”, vond burgemeester Rob Bats. „Het geeft wel aan wat de status is van dit bijzondere dierenpark dat wij in onze gemeente hebben. Een stukje Indonesische cultuur dat wij moeten koesteren”.

Het was dus een bijzondere dag voor Taman en wij willen nogmaals de Ambassadeur en de burgemeester bedanken voor hun steun, zeker tijdens deze moeilijke corona tijden.


Vind je het nou jammer dat je dit evenement hebt gemist? Geen probleem! Komende winter hebben wij een tweede tentoonstelling over de kris, een magisch Indonesisch zwaard. Dus mis het niet!

Bijzonder bezoek bij afsluiting Wayang Stories
29-06-2021
Bijzonder bezoek bij afsluiting Wayang Stories

Wie zoet is krijgt lekkers!

Pandan Bonbons

KOOP EEN INDO GIFT BOX

 en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het najaar

Stem op ons voor Leukste Uitje!

We zijn genomineerd door de ANWB