Laat je inspireren door de tuin van Taman Indonesia

Laat je inspireren door de tuin van Taman Indonesia

In het uiterste puntje van de mooie Kop van Overijssel, precies op de grens met Drenthe, ligt het exotische dierenpark Taman Indonesia, wat letterlijk Tuin van Indonesië betekent. Naast uiteraard de bijzondere vogel- en andere diersoorten, is er voor de liefhebber ook veel te genieten van de sfeervol aangelegde tuin annex park, waar alle dieren hun onderkomen vinden.

Magnolia in Taman Indonesia

 

Laat je inspireren door de grote volières, waar je tussen de vogels en bijvoorbeeld Walibie’s loopt. Of het ruisende bamboestraatje, de karpervijver en het rustpunt met mini-bergbeekje. Je waant je nog extra in Indonesië door de Balinese poorten en onder andere de houten Mentawai-paalwoning. Er zijn heel veel verrassende hoekjes.

Sinds kort is er ook een nieuw overdekt terras, helemaal in stijl gemaakt van bamboe. Vanaf dit terras kun je van dichtbij van de tuin en dieren genieten, onderwijl smullend van een Nasi Rames of authentieke lempers.

 

Naast een buitengedeelte kent het park ook een binnengedeelte in een grote kas: de Tropische Specerijentuin. Je stapt binnen in een klein stukje Indonesische jungle, met daarin in levende lijve bananenbomen, cacaostruiken, gemberplanten, laos, enzovoort. Veel specerijen die je normaal alleen in je keukenkastje hebt staan, groeien hier voor je ogen (en neus). Ook hier kun je, als je een beetje tussen het groen kijkt, kleurrijke exotische dieren aantreffen.

 

Wie thuis met tropische plantjes aan de slag wil, kan in de bijbehorende winkel vaak onder andere specerijenplantjes kopen, zoals laos en citroengras, maar ook bijvoorbeeld koffie en patchouli.

Wie nieuwsgierig is geworden kan alle informatie voor een bezoek vinden op de website: https://www.taman-indonesia.nl. Voor groepen zijn er ook arrangementen mogelijk.

De omgeving van het park is prachtig en dus prima te combineren met een mooie fiets- of wandeltocht.

 

Laat je inspireren door de tuin van Taman Indonesia
20-05-2022
Laat je inspireren door de tuin van Taman Indonesia

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het voorjaar 2023

Stem op ons voor Leukste Uitje!

We zijn genomineerd door de ANWB

tripadvisor reviews taman indonesia