Jahe - Gember

Gember is een in de keuken gebruikte specerij met een vrij sterke, maar voor de liefhebbers aangename smaak. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Gember wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant, en heeft een gezonde werking. Gember verlicht verkoudheid, migraine en is een ideaal middel om mee af te vallen omdat het ervoor zorgt dat je meer speeksel aanmaakt, en helpt bij de spijsvertering.

Wist je dat?

De wortelstok bevat de gemberolie. De dikke, knobbelige wortelstokken worden geschild en in het water geweekt. Daarna worden ze gedroogd of in suikerstroop ingelegd.  

 

 Verzorging van de gemberplant

Wil je een echte gember plant die je ook kunt consumeren? Koop een plantje bij ons in de toko, of kweek gewoon je eigen gember van een gemberwortel uit de winkel! Kost wel meer tijd, en is misschien ook niet eens veel goedkoper, maar wel leuk! En je krijgt er groene vingers van :)

 

Gember houdt niet van directe zonlicht, dus zet hem op een mooi schaduwrijk plekje in je huis. 

Zelf gember kweken

Neem een wortelstok waar lekker veel knopen aan zitten, en week hem een nachtje in lauw water. Daarna plaats je hem met de knopen naar boven in een ruime pot, en wachten maar! Houdt de (pot)grond lekker nat. Doe er bijvoorbeeld een onderpot onder met water. Na een week of 6 komen er als het goed is blaadjes uit de knopen, en voila!

 

Gember oogsten

Na een maand of 8-10 zal de gember zijn blad verliezen, dat betekent dat hij in de winter ruststand verkeerd. Dit is een mooi moment om te oogsten. Als je de wortels opgraaft, zie je hoe groot ze zijn geworden! Bewaar altijd een paar mooie stukken met veel knopen die je natuurlijk weer terug plaats in de pot voor de volgende ronde :)


Gember
Jahe
Gember

  Terug naar het overzicht van specerijen...

We zijn geopend!

  • Voor een bezoek aan het park dien je van te voren te reserveren. We hanteren een maximum aantal bezoekers dus bestel je e-ticket op tijd.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM; Houd 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondmasker binnen. Wanneer je verkoudheidsklachten hebt, blijf dan thuis. 
  • Het eethuisje is momenteel gesloten.
  • De gezondheid van ons, onze bezoekers en de dieren staat voorop. Alleen op deze manier kunnen we jullie weer laten genieten van het park in dit najaar.

Stem op Taman Indonesia!

We zijn genomineerd voor leukste uitje van Overijssel

KOOP ALVAST JE TICKETS

CADEAUBON

Voor 2 personen