Kumis kucing - Kattensnor

 Kattensnor, de plant waarvan Javaanse nierthee is gemaakt, wordt in Indonesië kumis kucing genoemd. Kumis betekent snor en kucing betekent kat. Kumis kucing betekent dus kattensnor. De bloemen van de plant lijken inderdaad sprekend op een kattensnor. Deze thee wordt nierthee genoemd omdat het goed is voor de nieren. 

Kattensnor goed voor de nieren

Kattensnor is vochtafdrijvend en urinezuur-afdrijvend. Wanneer langdurig dagelijks een kopje thee van de bladeren of bloem wordt gedronken dan is er een verminderde kans op het krijgen van nierstenen. Ook oedemen gaat deze plant tegen. Oedemen zijn vocht-opeenhopingen en dit vocht wordt sneller uitgeplast door kattensnor als medicijn te gebruiken. Nierinsufficiëntie is een ziekte die ertoe leidt dat een verhoogd ureumgehalte in het lichaam bevindt. In de fytotherapie wordt dit tegen gegaan door diuretische (vochtafdrijvende) planten te gebruiken zoals kattensnor.

 

Nierstenen en kumis kucingthee

Wie last heeft van nierstenen kan regelmatig kumis kucingthee drinken. Als je door een zeefje plast zul je na verloop van een aantal dagen waarnemen dat de niersteen is verdwenen. Dat is een stuk eenvoudiger dan een niersteen verwijderen via een kijkoperatie waarbij je diverse keren röntgenfoto´s moet laten maken.


Kattensnor
Kumis kucing
Kattensnor

  Terug naar het overzicht van specerijen...

EXOTISCHE DIEREN

Leer meer over de dieren in Taman Indonesia

SELAMAT MAKAN

Alle informatie over lekker eten en arrangementen in ons eethuis .

DIERENDAG

Dit weekend vertroetelen we onze dieren natuurlijk nog een beetje voor dierendag! Doe je ook mee?

5 OKTOBER

CADEAUBON

Voor 2 personen