Kumis kucing - Kattensnor

 Kattensnor, de plant waarvan Javaanse nierthee is gemaakt, wordt in Indonesië kumis kucing genoemd. Kumis betekent snor en kucing betekent kat. Kumis kucing betekent dus kattensnor. De bloemen van de plant lijken inderdaad sprekend op een kattensnor. Deze thee wordt nierthee genoemd omdat het goed is voor de nieren. 

Kattensnor goed voor de nieren

Kattensnor is vochtafdrijvend en urinezuur-afdrijvend. Wanneer langdurig dagelijks een kopje thee van de bladeren of bloem wordt gedronken dan is er een verminderde kans op het krijgen van nierstenen. Ook oedemen gaat deze plant tegen. Oedemen zijn vocht-opeenhopingen en dit vocht wordt sneller uitgeplast door kattensnor als medicijn te gebruiken. Nierinsufficiëntie is een ziekte die ertoe leidt dat een verhoogd ureumgehalte in het lichaam bevindt. In de fytotherapie wordt dit tegen gegaan door diuretische (vochtafdrijvende) planten te gebruiken zoals kattensnor.

 

Nierstenen en kumis kucingthee

Wie last heeft van nierstenen kan regelmatig kumis kucingthee drinken. Als je door een zeefje plast zul je na verloop van een aantal dagen waarnemen dat de niersteen is verdwenen. Dat is een stuk eenvoudiger dan een niersteen verwijderen via een kijkoperatie waarbij je diverse keren röntgenfoto´s moet laten maken.


Kattensnor
Kumis kucing
Kattensnor

  Terug naar het overzicht van specerijen...

ZOMERVAKANTIE


Leuke vakantie activiteiten voor kinderen

PASAR ANAK


Pasar met leuke spelletjes voor kinderen

PASAR MONYET

Een pasar voor een goed doel:
De orang oetan!

24 & 25 augustus met Tante Lien

LEUKSTE UITJE 2020

Taman Indonesia genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel

ONZE OPENINGSTIJDEN

April tot en met Oktober 2019
Dagelijks van 10:00 uur to 18:00 uur

November en Maart 2019
Zondag van 12:00 uur to 17:00 uur

December 2019 tot en met januari 2020
Gesloten

ONS ADRES

Kallenkote 53, 8345 HE, Kallenkote

0521 511189

Of neem contact op voor meer informatie