bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. /"> Pandan - Schroefpalm | dierenpark Taman Indonesia

Pandan - Schroefpalm

De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. Ze geven een wat nootachtige smaak. Om de smaak over te brengen worden de bladeren soms meegekookt (gebundeld, zodat ze makkelijk weer verwijderd kunnen worden) of bijvoorbeeld eerst geweekt in kokosmelk die dan later aan het gerecht wordt toegevoegd. Ook kunnen de bladeren tot een mandje verwerkt worden waarin de rijst vervolgens gekookt of gestoomd wordt.

Een ander bekend gerecht met pandansmaak is pandancake - een zeer luchtige sponscake die origineel zijn lichtgroene kleur ontleent aan het chlorofyl uit het sap van de gebruikte verse pandanbladeren.


Schroefpalm
Pandan
Schroefpalm

  Terug naar het overzicht van specerijen...

PASAR SOTO

19 en 20 OKTOBER

Op deze pasar in de herfst kunnen we genieten van heerlijke warme soto's!

PENTJAK SILAT DAG 

21 OKTOBER

De hele dag in het teken van deze Indonesische vechtsport.

DIERENDAG

Dit weekend vertroetelen we onze dieren natuurlijk nog een beetje voor dierendag! Doe je ook mee?

5 OKTOBER

LEUKSTE UITJE 2020

Taman Indonesia genomineerd voor Leukste uitje van Overijssel