bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. /"> Pandan - Schroefpalm

Pandan - Schroefpalm

De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. Ze geven een wat nootachtige smaak. Om de smaak over te brengen worden de bladeren soms meegekookt (gebundeld, zodat ze makkelijk weer verwijderd kunnen worden) of bijvoorbeeld eerst geweekt in kokosmelk die dan later aan het gerecht wordt toegevoegd. Ook kunnen de bladeren tot een mandje verwerkt worden waarin de rijst vervolgens gekookt of gestoomd wordt.

Een ander bekend gerecht met pandansmaak is pandancake - een zeer luchtige sponscake die origineel zijn lichtgroene kleur ontleent aan het chlorofyl uit het sap van de gebruikte verse pandanbladeren.


Schroefpalm
Pandan
Schroefpalm

  Terug naar het overzicht van specerijen...

CORONA UPDATE

Dierenpark Taman Indonesia is tot nader order gesloten

Steun Taman in de crisis 

en adopteer een dier!

KOOP ALVAST JE TICKETS

Voor na de lockdown

CADEAUBON

Voor 2 personen