bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. /"> Pandan - Schroefpalm

Pandan - Schroefpalm

De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. Ze geven een wat nootachtige smaak. Om de smaak over te brengen worden de bladeren soms meegekookt (gebundeld, zodat ze makkelijk weer verwijderd kunnen worden) of bijvoorbeeld eerst geweekt in kokosmelk die dan later aan het gerecht wordt toegevoegd. Ook kunnen de bladeren tot een mandje verwerkt worden waarin de rijst vervolgens gekookt of gestoomd wordt.

Een ander bekend gerecht met pandansmaak is pandancake - een zeer luchtige sponscake die origineel zijn lichtgroene kleur ontleent aan het chlorofyl uit het sap van de gebruikte verse pandanbladeren.


Schroefpalm
Pandan
Schroefpalm

  Terug naar het overzicht van specerijen...

TIJDELIJK GESLOTEN

Vanwege de nieuwe lockdown zijn we gesloten.

Wil je ons steunen in deze moeilijke tijd? 

Adopteer een dier

Koop een crisispakket

Koop een cadeaubon

 Koop een jaarkaart

KOOP EEN CRISISPAKKET

 en laat je verrassen!

 

KOOP ALVAST JE TICKETS

Online Kookworksop

 

Verwen je geliefde

voor valentijn!