bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels." /> bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. /"> Pandan - Schroefpalm

Pandan - Schroefpalm

De bladeren worden, vers of gedroogd, vooral veel gebruikt bij de bereiding van  Indonesische rijst- en curryschotels. Ze geven een wat nootachtige smaak. Om de smaak over te brengen worden de bladeren soms meegekookt (gebundeld, zodat ze makkelijk weer verwijderd kunnen worden) of bijvoorbeeld eerst geweekt in kokosmelk die dan later aan het gerecht wordt toegevoegd. Ook kunnen de bladeren tot een mandje verwerkt worden waarin de rijst vervolgens gekookt of gestoomd wordt.

Een ander bekend gerecht met pandansmaak is pandancake - een zeer luchtige sponscake die origineel zijn lichtgroene kleur ontleent aan het chlorofyl uit het sap van de gebruikte verse pandanbladeren.


Schroefpalm
Pandan
Schroefpalm

  Terug naar het overzicht van specerijen...

We zijn geopend!

  • Voor een bezoek aan het park dien je van te voren te reserveren. We hanteren een maximum aantal bezoekers dus bestel je e-ticket op tijd.
  • We hanteren de richtlijnen van het RIVM; Houd 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondmasker binnen. Wanneer je verkoudheidsklachten hebt, blijf dan thuis. 
  • Het eethuisje is momenteel gesloten.
  • De gezondheid van ons, onze bezoekers en de dieren staat voorop. Alleen op deze manier kunnen we jullie weer laten genieten van het park in dit najaar.

Stem op Taman Indonesia!

We zijn genomineerd voor leukste uitje van Overijssel

KOOP ALVAST JE TICKETS

CADEAUBON

Voor 2 personen