Pohon pisang - Bananenplant

De bananenplant wordt vaak bananenboom genoemd, omdat hij een schijnstam heeft. Vanuit het middelpunt wordt steeds een nieuw bladerendek omhooggeduwd, vervolgens ontvouwt het zich. Alleen als de plant gaat bloeien, schiet de stengel in het centrum van de bladerstelen omhoog en vormt een bloemtros, waaruit zich de bananen ontwikkelen. Nadat de vruchten rijp zijn, sterft de hele scheut af. De schijnstam van de grootste bananensoort kan een omvang van maar liefst drie meter krijgen. Hier op de Taman hebben we een aantal verschillende bananensoorten, maar de lekkerste zijn natuurlijk de kleine pisang susu!


Deze pisangs zijn heerlijk om te bakken!

Recept Pisang Goreng Raja

Je schilt de onrijpe banaan en laat ze een uurtje in het koude water met zout staan. Daarna bak je ze met olie tot het half gaar is. Je haalt ze uit de ollie en stampt ze bijna plat (maar niet helemaal!) Vervolgens bak je ze nog een keer in de olie tot ze het goudbruin worden en lekker knapperig van buiten. Dan zijn ze klaar om te serveren!

Sambal bij!

Deze Pisang Goreng is lekker met sambal tumis maar ook prima met sambal tjobek met trassie en tomaat. Nog lekkerder als je een beetje djeroek poeroetsap toevoegt!

pohon pisang

Selamat makan!

Pohon pisang
Pohon pisang
Bananenplant

  Terug naar het overzicht van specerijen...

KOOP EEN INDO GIFT BOX en laat je verrassen!

 

KOOKWORKSHOP in het voorjaar 2023

We zijn genomineerd door de ANWB

ONZE OPENINGSTIJDEN

Nov - Feb gesloten.
Voorjaarsvakantie 25 feb - 5 mrt
elke dag geopend van 12h - 17h
Met Expo Batik Stories
Maart weekenden geopend van 12h -17h
April - Nov elke dag geopend behalve do & vrij
Mei - Zomer - Herfst vakantie
elke dag geopend

ONS ADRES

Kallenkote 53

8345 HE, Kallenkote

Of neem contact op voor meer informatie

tripadvisor reviews taman indonesia